Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’nin Şef Kıyafetli Seyyar Satıcısı

Edirne’de şef kıyafetiyle seyyar satıcılık yapan Tunç Elçi, aşçılık kariyerinin ardından kendi işini kurup seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor. Şef kıyafetiyle dikkat çeken Elçi, kendi işini yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 15:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’nin Şef Kıyafetli Seyyar Satıcısı

Edirne’de Nilüfer Caddesi’nde şef kıyafetiyle seyyar satıcılık yapan 58 yaşındaki Tunç Elçi, daha önce çeşitli restoranlarda şef aşçı olarak çalıştığını belirterek yaşadığı sorunlar nedeniyle kendi işini kurduğunu söyledi. Kendi işini kuran Elçi, daha önceki çalıştığı restoranlardaki imaj ve saygıyı koruduğunu dile getirdi.

“KİMSEYE KÖLELİK YAPMAYACAĞIM”

Elçi, “Ben aslında aşçıyım. Yıllarca başkalarına çalıştım, artık kendime çalışacağım. Elimden geldiği kadar ben de bu işi yapacağım. İster az olsun, ister çok. 3 yıldır burada hizmet veriyorum. Daha önce çeşitli yerlerde duruyordum ama artık buradayım. Ben daha önce bir restoranda şef aşçıydım. Çalıştığım yerlerde patronlar gelip işime karışıyordu. Ben de işime karışılmasından hoşlanmadığım için işten ayrılmak zorunda kaldım. Başka yere gittiğimde ise az para ile çok iş yaptırmaya çalıştılar. Orada da yapamadım ve ayrılmak zorunda kadım. En sonunda ‘Kimseye kölelik yapmayacağım, yaparsam kendime kölelik yapacağım’ dedim ve bu işe başladım” dedi.

“BU BENİM İMAJIM”

Kendisine ve işine saygı gösterdiğini belirten Elçi; “Benim önce kendime saygım var. Bu yüzden işime de saygım olması gerek. Neden? Çünkü bu yaptığım işte benim görüntümün de önemi var. Yaptığım işin de önemi var. Benim sırf bu görüntümü görerek gelip benimle sohbet etmek isteyen insanlar oluyor. Benim üzerimdeki kıyafetler daha önce çalıştığım yerlerdeki şef elbiselerim. Ben kendime özen gösteriyorum. 2-3 gün tıraş olmadığım zaman rahatsız olurum. 30 yıldan beri böyleyim. Bu benim imajım” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.