Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’nin Şampiyonları Meclis’te

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında İl Özel İdaresi Spor Kulübü sporcularının başarıları açıkladı. Sporcuların alkışlarla kürsüye çıktığı toplantıda, başarılarıyla dikkat çeken sporcular tebrik edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 16:01
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’nin Şampiyonları Meclis’te

Edirne İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu yönetiminde bugün düzenlenen toplantıda, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun İl Özel İdaresi Spor Kulübü hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı İrfan Yeğitoğlu tarafından sunulan rapor sırasında İl Özel İdaresi Spor Kulübü antrenörleri ve sporcuları da mecliste yer aldı. Şampiyonalarda dereceye giren sporcuların kürsüye davet edilerek meclis üyeleri tarafından alkışlandığı toplantıda, sporcular ve antrenörleri tebrik edildi.

“FUTBOL ŞUBESİNDE 70 SPORCU BULUNUYOR”

Yeğitoğlu, Edirne İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nün futbol şubesinde 5 ile 12 yaş arasında 70 sporcunun bulunduğunu belirterek; “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen U11, U12 ve U13 yerel futbol ligi müsabakalarında düzenlenen turnuvalara ve özel futbol şenliklerine katılmaktadır. Futbol antrenmanları ve çalışmalarına Esentepe Halı Saha Tesisleri’nde, futbol antrenörümüz Ersoy Aslan ve 3 yardımcı antrenör ile devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“GÜREŞ BRANŞINDA 50 SPORCU VAR”

Edirne İl Özel İdare Spor Kulübü bünyesinde güreş branşında ise 50 sporcunun bulunduğunu açıklayan Yeğitoğlu; “Güreş ailemiz her geçen gün büyümekte, 7 yaşında 19 yaşına kadar sporcularımız minder güreşinde bir gün ay yıldızlı mayoyu sırtına geçirip, ülkemizi temsil edil, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinletmenin; yağlı güreşte de bir gün başpehlivan olup, altın kemeri serhat şehri memleketimiz Edirne’mize getirmenin hayali ve hedefiyle Taner Ergül ve Bilal Ersöz hocalarımızın önderliğinde çalışmalarına devam etmektedirler” dedi.

KADIN GÜREŞİNİN GELECEĞİ SPORCULARIN SAYISI DİKKAT ÇEKTİ

Yeğitoğlu, güreş branşının 1 yıl önce açılmasının ardından sporcuların katıldıkları Türkiye şampiyonalarındaki başarılarını açıklarken; “Deniz Sena Özcan, 2023’ün Temmuz ayında U11 36 kiloda Türkiye şampiyonu ve 2024’ün Nisan ayında okul sporları 39 kiloda Türkiye 3’üncüsü oldu. İpek Hatipler, 2024’ün Nisan ayında okul sporları 46 kiloda Türkiye 3’üncüsü, 2024’ün Nisan ayında U15 46 kiloda Türkiye 3’üncüsü oldu. Edanur Ahmed, 2024’ün Ocak ayında büyükler 76 kiloda Türkiye 5’incisi oldu. İremnur Hatipler, 2024’ün Şubat ayında U20 76 kiloda Türkiye 3’üncüsü oldu. Ezgi Ertan, 2023’ün Temmuz ayında U11 54 kiloda Türkiye 3’üncüsü oldu. Güneş Zımba, 2024’ün Temmuz ayında U11 36 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Derin Enginar, 2024’ün Temmuz ayında U11 58 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Şirin Dilci, 2024’ün Temmuz ayında U13 66 kiloda Türkiye 2’ncisi oldu. Gökdeniz Tezgider, 2023’ün Temmuz ayında U13 48 kiloda Türkiye 10’uncusu oldu” sözlerine yer verdi. Yeğitoğlu’nun isimlerini okuduğu başarılı sporcular, alkışlar eşliğinde kürsüye çıktı.

2024’TE 2 SPORCU DA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Edirne İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nün başarılarını açıklamaya devam eden Yeğitoğlu; “Kulübümüz aynı zamanda 2023 yılı U11 Kadınlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’na sadece 2 sporcu ile katılıp, 1 Türkiye şampiyonu, 1 de Türkiye 3’üncüsü çıkartarak 2 sporcu ile takım halinde Türkiye 4’üncüsü oldu. 2024 yılı U11 Kadınlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’na yine 2 sporcu ile katılıp, 2 sporcumuzun da Türkiye şampiyonu olduğu şampiyonada ise takım halinde Türkiye 3’üncüsü oldular” dedi.

ERKEKLER DE BAŞARILI

Yeğitoğlu, başarılı sporcuları tek tek saymaya devam ederken; “2023 Ekim ayında Sakarya’da yapılan Minik Erkekler Cumhuriyeti Turnuvası’nda; U11 48 kiloda Beyazıt Kosova 2’nci, U13 48 kiloda Gökdeniz Tezgider 3’üncü oldu. 2023 Kasım ayında Kocaeli Kartepe’de düzenlenen Minik Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nda; U11 48 kiloda Beyazıt Kosova şampiyon, U11 62 kiloda Cumhur Cevahir 3’üncü, U11 78 kiloda Erolcan Örs de 2’nci oldu. 2023 Mayıs ayında Kırklareli’nde düzenlenen Minikler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda; toplamda 8 altın, 2 gümüş, 6 bronz madalya kazanarak, U11 kızlar kategorisinde takım olarak şampiyon, U13 kızlar kategorisinde takım olarak 3’üncü, U11 erkekler kategorisinde takım halinde 3’üncü olmuştur. Erkek sporcularımız da aynı zamanda il şampiyonalarında şampiyonluklar ve grup şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etmiştir” ifadelerine yer verdi.

YAĞLI GÜREŞTEKİ BAŞARILARI AÇIKLADI

Yağlı güreşlerde de kulübün başarılarını açıklayan Yeğitoğlu; “2024 Ağustos ayında Silivri’de yapılan 19. Geleneksel Kavaklı Yenici Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde Erkan Makas, tozkoparan boyunda 3’üncü olmuştur. 2024 Ağustos ayında 290. Tarihi Geleneksel Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Yunus Emre Killik, minik 1 boyunda şampiyon olmuştur. 2024 Ağustos ayında Çatalca’da yapılan Çatalca Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Gökdeniz Tezgider, teşvik 1 boyunda 3’üncü olmuştur” dedi.

“DAHA FAZLA SPOR ALANI YAPILMALI”

Yeğitoğlu, kulübün futbol ve güreş branşlarında toplam 120 sporcular hizmet verdiğini söyleyerek; “Hem gençlerimizin sosyal aktivitelerini geliştirmekle bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı bir toplum oluşturmak, hem de çocuklarımızın kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durması için elinden geleni fazlasıyla yapmaktadır. Amatör spor kulüplerinin en büyük sorunu olan maddi imkansızlıklar ve spor alanlarının eksikliği, tüm spor kulüplerimizi etkilemektedir. Bu sebeple Edirne’mizde daha fazla spor alanlarının yapılması gerekmektedir” sözlerine yer verdi.

KULÜBÜN ATKISINI HEDİYE ETTİLER

Yeğitoğlu’nun sunumunun ardından Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve meclis üyeleri, kulübün sporcuları ile birlikte fotoğraf çektirerek, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ettiler. Gegeoğlu, sporculara başarılar dilerken; sporcular da Gegeoğlu’na kulübün adının yazılı olduğu atkıyı hediye etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.