Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'nin İnternetle Tanışmayan Tek Mahallesi

Edirne'nin Menzilahir Mahallesi'nde internet altyapısı olmaması nedeniyle öğrenciler başta olmak üzere, mahalle halkı zor anlar yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 15:50
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne'nin İnternetle Tanışmayan Tek Mahallesi

Edirne'nin internetle tanışmayan tek mahallesi olan Menzilahir Mahallesi'ne internet firmaları altyapı çalışması gerçekleştirmiyor. Bölgede internet altyapısı olmaması nedeniyle evlere internet bağlantısı sağlanamıyor. İnternet bağlantısı olmamasının en büyük zahmetini ise öğrenciler çekiyor.

Okul döneminde internetten araştırma yapmaları gerektiğinde soluğu internet kafelerde aldıklarını söyleyen öğrenciler, okulların açılmasına sayılı günler kala bir döneme daha internetsiz başlayacak olmalarının hüznünü yaşıyor.

Menzilahır Mahallesi'nde yaşadıkları için teknoloji dünyasına 1-0 yenik başladıklarının altını çizen öğrenciler, mahalleye internet bağlantısını da bünyesinde bulunduran çalışma ofisi kurulması çağrısında bulundu.

Menzilahır Mahalle Muhtarı Osman Kenan Armutkıran, mahallenin en büyük sorunlarından birinin de internet altyapısı olduğunu ifade etti. Geçmiş yıllarda çeşitli girişimlerin yapıldığını ancak bir çözüm bulunamadığının altını çizen Armutkıran, hem mahalle halkı için hem de öğrenciler için internet bağlantısı olmamasının büyük bir eksik olduğunu vurguladı.

Mahallede internetle tanışmayan bilgisayar yüzü görmeyen çocukların olduğunu açıklayan muhtar Armutkıran, evinde bilgisayarı olan kişi sayısının çok düşük olduğunu söyledi. Çocukların internet kafelere gittiğini veya telefonun internetinden faydalandığını belirten Armutkıran, bu kez internet paketi yetmeği için ek maliyet oluştuğunu söyledi.

Çocukların teknolojiye olan ilgisini artırmak ve çocukları teknolojiye yaklaştırmak için mahallede etüt merkezlerinin kurulmasının büyük önem arz ettiğini altını çizen Armutkıran, 2024 yılında olmamıza rağmen mahallenin internetle tanışmamasının üzücü olduğunu ifade etti.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.