Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’nin hizmet belediyeciliğine ihtiyacı var”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP’nin ön seçim ile belirlenen adayı olan Şükrü Ciravoğlu’nun adaylığının hayırlı olmasını dileyerek, Edirne’nin hizmet belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 13:45
Kaynak: HİLAL PEKER
“Edirne’nin hizmet belediyeciliğine ihtiyacı var”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanlığında vatandaşlarla buluşmasında basın açıklaması da yaptı. Aksal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dün gerçekleşen ön seçimleri kazanarak aday olan Şükrü Ciravoğlu’nun adaylığı için de konuştu. CHP’nin de diğer siyasi partiler gibi en iyi oyu kiminle alacaklarsa onu aday gösterdiklerini belirten Aksal, Ciravoğlu’nun adaylığının Edirne için hayırlı olmasını diledi.

Aksal, Edirne’nin Osmanlıya bir asır başkentlik yaptığını ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için çok kıymetli bir şehir olduğunu belirterek Edirne Belediyesi’ni almayı çok istediklerini söyledi. Edirne’nin AK Parti belediyeciliğine, hizmet belediyeciliğine çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Aksal, Edirnelilerin bu dönem kendilerine fırsat vermelerini ve Edirne’de yaratacakları farkı görmelerini istediklerini ifade etti.

“KENDİ ÇALIŞMALARIMIZDAN SORUMLUYUZ”

Aksal, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ile çalışmalara devam ettiklerini belirterek “Şükrü Bey’in adaylığı hayırlı olsun. Edirne’miz, ülkemiz için hayırlısı olsun. Benim siyasette ve hayatta da hayata bakış tarzım şudur; sadece kontrol edebileceğimiz şeylerle kafamı yorarım. Bizim veya benim kontrolümün, bizim kontrolümüzün dışında olan şeylere çok fazla takılmam. CHP’nin kimi aday yapacağı ve göstereceği bizim kontrolümüzün dışında. Biz sadece kendi adayımıza ve çalışmalarımıza bakarız. Kendi çalışmalarımızdan sorumluyuz. CHP’de doğal olarak bütün siyasi partiler en iyi oyu kiminle alacaklarsa onu aday gösterirler. CHP Edirne’de ön seçim kararı aldı ve dün üyelerin takdiriyle Şükrü Bey birinci çıkmış. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Onlar CHP’nin tercihidir. CHP’nin aday belirleme sürecidir. Biz zaten adayımızı belirledik uzun bir süre önce. Çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Edirne’de insanlar birbirine çok saygılı, Edirne’de insanların demokrasiye değer verdiğini biliyoruz. Seçimlere baktığımızda seçime katılımın en yüksek olduğu illerin başında geliyor. Hangi partiye verirse versin sandığı gidip oy kullanması çok kıymetli. İnşallah güzel bir süreç olur. Kimsenin kimseyi kırmadan, dökmeden geçer. Çünkü günün sonunda yine Edirne bizim. Esas olan Edirne’ye gelecek hizmettir. Edirne’ye yapılacak hizmettir” dedi.

“EDİRNELİLER BİR DÖNEM BİZE ŞANS VERSİNLER”

Edirne’nin hizmet belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Aksal daha sonra şunları söyledi: “Edirneliler bir dönem bize şans versinler. 5 yılın sonunda yine mühür vatandaşlarda. Eğer verdiğimiz sözleri yapmıyorsak, çok daha farklı bir Edirne olmuyorsa hiç şüphesiz tabi ki yine takdir Edirnelilerindir. Ama ben bu dönemin o dönem olduğunu ümit ediyorum. Edirne için geç bile kalındı. 2004 yılında 550 oyla AK Parti belediyeyi kaybetti. Eğer 2004 yılında AK Parti Edirne’de belediyeyi alsaydı bugün çok farklı bir yerde olurdu Edirne. Farklı bir şehir olurdu. Çok daha bakımlı, çok daha düzenli bir şehir olurdu. Ama tabi bilemiyoruz, vatandaşımızın kararına saygı duyuyoruz. İnşallah bu dönem Edirneli hemşerilerim Cumhur İttifakını belediyeciliğini, hizmet belediyeciliğine bir şans veririler. Biz de zaten çalışıyoruz. Edirne’nin ben AK Parti belediyeciliğine, hizmet belediyeciliğine çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Edirne çok kıymetli, Osmanlıya bir asır başkentlik yapmış. Sayın Cumhurbaşkanımız için de çok kıymetli. AK Parti için de çok kıymetli. Ben AK Partinin milletvekiliyim. Edirne Belediyesi’ni almayı inanın çok isterim. Çünkü çok güzel işler yapacağımızı, sonuçta kazananın Edirne olacağını düşünüyorum. Ama onun ötesine AK Parti Edirne Belediyesi’ni ne kadar çok istiyorsa, bence Edirne’nin de bir hizmet belediyeciliğine, AK Parti belediyeciliğine çok ihtiyacı var” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.