Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’nin Bilge Amcası da YKS’ye Girdi

Edirne’de “Bilge Amca” lakabıyla tanınan 81 yaşındaki Şevki Kılıç, “tavşan atlet” olarak YKS’ye girdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 09:59
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’nin Bilge Amcası da YKS’ye Girdi

Edirne’nin Bilge Amcası Şevki Kılıç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testine (TYT) girdi. 6 üniversite kazandığını belirten Kılıç, öğrencilerin kendisini gördüğünde şaşırdıklarını aktardı.

“2 TANE TARİH FAKÜLTESİ BİTİRDİM”

Kılıç, “6 üniversite kazandım. 4’üne kayıt yaptırdım. 2’sini bitirdim. Birinde de halen öğrenciyim. Bundan sonra tavşan atlet olarak yarışlara giriyorum. Tüm öğrencilere ve torunuma başarılar dilerim. Torunum iktisat Fakültesi’nde sınava giriyor. Torunumun hayalı yabancı dil. Kendisi Anadolu lisesinden mezun oldu. Ben daha önce 2 tane tarih fakültesi bitirdim. Hatta geçen sene de arkeolojiyi kazandım. Halen orada öğrenciyim fakat fakülte kaydımı dondurdum” dedi.

KILIÇ’TAN GENÇLERE TAVSİYE

Gençlere tavsiye veren Kılıç, “Gençlere tavsiyem; önce sosyal bilimler daha sonra fen bilimleri daha sonra matematik ve geometriyi vakit kalırsa felsefe ve mantık sorularını cevaplandırsınlar. 80 yaşını geçtiğim için gençler önce şaşırdılar. Ama gençlikte de iyi bir talebeydim. Lise 1’e kadar okudum. Lise 1’den sonra memuriyete girdim. Memuriyetten ayrıldıktan 30 sene sonra üniversite sınavına girmiş oluyorum. Ömrümüz vefa ettikçe sınavlara gireceğim. Nazi doktoru Doktor Mengele insanlar üzerinde canlı deney yapıyordu. Ben de kendi üzerime cansız ve kansız bir deney yapıyorum” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.