Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Maratonu’nun Saati Güncellendi

Bu yıl 9’uncusu koşulacak Uluslararası Edirne Maratonu’nun saatinde güncelleme yapıldı. Maratonun koşulacağı 1 Eylül tarihinde KPSS sınavının olmasından dolayı maraton 07.00’da start alacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 14:19
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne Maratonu’nun Saati Güncellendi

Uluslararası Edirne Maratonu’nun bu yıl 9’uncusu koşulacak. 1 Eylül tarihinde koşulacak olan maratonun saatinde değişiklik yapıldı. Daha önce saat 09.00’da başlaması planlanan maratonun start saati, aynı gün KPSS sınavının olmasından dolayı 07.00’ye alındı. Edirne Valisi Yunus Sezer ve İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ile yapılan görüşmede 1 Eylül tarihinde mutabık kalındığını belirten Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ; “1 Eylül 2024 tarihinde koşulacak olan 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu'yla ilgili, geçen hafta içinde valiliğimiz tarafından, il müdürlerinin katıldığı, maratonla ilgili bir koordinasyon toplantısı oldu. Orada maratonun sınavla çakışmasından dolayı yaşanabilecek aksaklıklar göz önüne alarak bir belirsizlik oluşmuştu. Dün Sayın Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüzle tekrar bu konuyu görüştük. Maraton'un gününde 1 Eylül günü yapılması hususunda mutabık kaldık. Fakat sınav saatini de göz önüne alarak ne sporcuların, ne de sınava girecek kişilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına start saatimiz 07.00 olarak güncellenmiş bulunmakta. Parkur iki buçuk saat açık olacak. 07.00 startımızı vereceğiz, 09.30’da parkur kapanacak. Ödül törenimiz de 10.30’da gerçekleşecek. Tabii sporcuların toplanması 06.00’da olacak. Start öncesi ısınma ve zumba etkinliklerimiz var” dedi.

“ORGANİZASYONUN GÜNÜNDE GERÇEKLEŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Maratonun planlanan gününde gerçekleşmesinin önemli olduğunu belirten Akdağ; “Sayın Valimizle görüşmemizde özellikle telafisi olmayacak mağduriyetler oluşmaması adına maratonun gününde yapılması hususunda sporcu hassasiyeti göstererek bu organizasyonun ertelenmemesi yönündeki kararından dolayı kendilerini teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde o gün kolluk kuvvetlerine sınavdan dolayı ekstra bir sorumluluk ve yük, yoğunluk geleceğini biliyoruz. Bu konuda ayrıca Emniyet Müdürümüzün de göstermiş olduğu yaklaşımdan dolayı ona da teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Bu kapsamda da Sayın Valimize tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi tabii bu süreçte belediye başkanımızla da bu konuyu istişare ettik Bu tür organizasyonlarda erteleme ya da iptal gerçekten telafisi zor sonuçlara yol açıyor. Uçak bileti, yurt dışından gelen sporcuların otel rezervasyonları daha da önemlisi bu organizasyonların sürdürülebilirliği açısından uluslararası arenada her zaman bu organizasyonun  planlandığı, duyurulduğu şekilde gerçekleşeceğinin vurgulanması açısından da bu organizasyonun gününde gerçekleşmesi çok önemli. Şu anda kayıtlarımız tamam. Fakat saatin değişmesinden dolayı hatta serin saate denk geldiği için sporculardan da çok pozitif dönüş aldık. Bununla ilgili de bir ek kontenjan açtık. Bir iki gün içinde o ek kontenjanımız da dolacak. Bu organizasyonu ülkemize, şehrimize spor camiamıza yakışır bir şekilde el birliğiyle bütün kurumlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.