Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Mahalle Ligi Yaz Turnuvası’nda Şampiyon Sarıcapaşa

Edirne’nin 22 mahallesinin katılımıyla oluşturulan Mahalle Ligi Yaz Turnuvası final maçıyla sona erdi. Sarıcapaşa mahallesi takımının şampiyon olduğu turnuvada, her takımın başında bir polis antrenörlük yaptı ve final maçını da TFF lisanslı polis hakem yönetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 13:08
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne Mahalle Ligi Yaz Turnuvası’nda Şampiyon Sarıcapaşa

Edirne Mahalle Ligi Yaz Turnuvası, dün oynanan final maçıyla sona erdi. Şükrüpaşa ile Sarıcapaşa mahallelerinin futbol takımlarının karşı karşıya geldiği final maçının normal süresi 1-1 berabere bitti. Şampiyonu penaltı atışlarının belirlediği finali, 5 penaltının 4’ünü göle çeviren Sarıcapaşa mahallesi 4-2 kazandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in final maçını izlediği turnuvada, her takımı Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan 1 polis çalıştırarak turnuvaya hazırladı. Final maçını da TFF lisanslı, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli hakem Komiser Gökhan Şenel yönetti.

“7 BİN ÖĞRENCİMİZ SPORA DEVAM ETTİLER”

Maç sonunda dereceye giren takımlara kupalarını veren Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalle ligini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle geliştirmek ve büyütmek istediklerini söyleyerek şunları ifade etti; “Mahalle ligimiz geçen yıl, bütün okullarımızda gençlerimizin spora yönlendirilmesiyle ilgili başlamıştı. Bunu yaz tatilinde de ara vermeden devam ettirdik. Toplamda dezavantajlı öğrencilerimiz de dahil olmak üzere il merkezinde ve ilçelerde 7 bin öğrencimiz spora devam ettiler. Gençlik ve Spor Bakanımız çok sağ olsunlar desteklediler. Öğrencilerimizin, sporcularımızın her türlü spor malzemelerini de karşıladık. Yazın da mahallelerde, mahalle kulüpleri oluşturduk ve mahalle ligini kurduk. Burada da toplum destekli polisimizi de ön plana çıkartarak bütün kurumların işbirliği içerisinde bunu yapmasını sağlamaya çalıştık. Şu anda da finallere geldik. Ama finallerden sonra da okul döneminde de devam edeceğiz ve mahallelerimizde muhtarlıklar bünyesinde mahalle kulüpleri oluşturacağız. Bunların altında futbol başta olmak üzere bütün spor branşlarında çocuklarımızın ilgi alanına göre spor branşlarında yine faaliyet gösterecekler. Polislerimiz de işin içerisinde. Özellikle dezavantajlı mahallelerimizde. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması için burada antrenörlük yapan, yine aynı şekilde hakemlik yapan polislerimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla, İl Emniyet Müdürlüğümüzle beraber bunu yürütüyorlar. Bu aslında bir gönül işi. Muhtarlarımız, kulüplerimiz, herkes işin içerisinde olduğu güzel bir faaliyet devam ediyor. İnşallah okulların açılmasıyla beraber de bu 7 bini belki 15 bin olacak şekilde sayı artacak. Kulüp sayısını da artıracağız. Ona göre alan gösterilen yerlere, bütün mahallelerimizde semt sahaları kuruyoruz. Her mahallemizin hem kulübü, hem sahası olacak şekilde şu anda bir organizasyon yapısı içerisinde devam ediyoruz. Bu turnuvalara katılan sporcularımızı kutluyorum. Kızlarımızla Survivor yarışmasına katıldılar. Hepsini geziye göndereceğiz. Bir de gezecekler kızlarımız ödül olarak. Gençlerimizi seviyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Spora yönlendirilsinler. Her alanları en kaliteli şekilde vakit geçirsinler istiyoruz Buradan Gençlik Spor Bakanımıza, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”

“HEM MAHALLEYE DESTEK OLDULAR HEM ANTRENÖRLÜK YAPTILAR”

Turnuvanın final maçını yöneten TFF lisanslı Hakem, Komiser Gökhan Şenel,  görev alan polislerin hem mahalleye destek olup, hem de antrenörlük yaptığını belirterek; “Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü’nde görevliyim. Aynı zamanda bölgesel hakem olarak da görev yapmaktayım. Bu turnuvanın finalini yönettim. Edirne Yaz Mahalle Ligi’nde de toplam 22 kişi olarak meslektaşlarımızla beraber mahallelerimize destek olduk. Hem mahalleye destek oldular, hem antrenörlük yaptılar, hem de ağabeylik yaptılar. Onlara mesleğimizi tanıtarak gerektiği yerde de destek oldular. Bu şekilde turnuvayı tamamladık ve final maçını yönetmekten de gurur duydum” dedi.

“ÇOCUKLARA POLİSLİK MESLEĞİNİ SEVDİRMEYİ AMAÇLADIK”

Şampiyon olan Sarıcapaşa mahallesi takımının antrenörü Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Şenol, çocuklara polislik mesleğini sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyerek; “Edirne ilimizde, mahalle liginde 22 meslektaşımızla birlikte turnuvaya katılan takımlarımıza ağabeylik, takım antrenörlerimize yardımcılık ya da koordinatörlük yapmak üzere görevlendirildik. Bu şekilde gençlerimize polislik mesleğini sevdirmeye ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştık. Böyle bir turnuvanın içerisinde bulunmaktan gayet mutluyuz. Çalıştırdığım takımın şampiyon olmasından da ayrıca mutluyum. Geleceğimiz olan çocuklarımız için her türlü fedakârlığı yapmaya teşkilatımız olarak her zaman hazırız” diye konuştu.

“İNŞALLAH MAHALLE LİGİ DEVAM EDER”

UEFA B Belgeli Antrenör olan, Trafik Polisi Şerafettin Mutluer de; “Projeye mahallemiz 3 takım olarak katıldı. Çok faydalı geçti. Teşkilatla çocukları kaynaştırdık. Bu şekilde mahalle muhtarları da olaya dahil oldu ve el ele turnuvayı bitirdik. İnşallah sayın valimiz ve emniyet müdürümüzün destekleriyle ileriki zamanlarda da bu tip turnuvalar devam eder” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.