Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDİRNE LİSESİ’DEN 10 KASIM ORATORYOSU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde Edirne Lisesi Oratoryo Topluluğu, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde oratoryo gösteri sundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 15:32
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EDİRNE LİSESİ’DEN 10 KASIM ORATORYOSU

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, Edirne Lisesi Senfoni Orkestrası ve Korosu ile Edirne Lisesi Oratoryo Topluluğu, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Salonunda oratoryo gösteri sundu.

Öğrencilerin sunumu öncesi konuşan Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün 85’inci yılında anmak ve anlamak üzere burada toplandık. Büyük liderlerin ardından matem gerekmez, fikirlerine sadakat düşüncesinden hareketle bugün yas tutmak yerine dikkatlerimizi bir daha düşüncelerine yöneltmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarısıyla büyük asker, yönetimiyle büyük devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik uluslar arası ilişkilerde güvenilirlik barış ve insan severlik değerlerinin de evrensel olgusudur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ettiğimiz bu günlerde hepimize düşen görev Atatürk’ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara kavuşturmaktır. Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu hatırlamada ve onun bize miras bıraktığı değerlerden ayrılmadan hareket etmeliyiz Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor onu rahmet minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Günün anlam ve önemine istinaden konuşan Tankçı Üsteğmen Erkan Savaş ise “Dünya devletlerinin çağının en büyük devlet adamı kudretli bir komutan ve asker olarak nitelendirdiği asil Türk Milleti’nin yüce atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde kendisini büyük bir özlem, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bugün bütün Türkiye, bütün yüce Türk Milleti bir sükunet içinde onu sevgi ve saygıyla anmaktadır. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da yaşamaya devam ederler. Atatürk  işte bu insanlardan biridir. Dünya tarihi çağlar boyunca yüksek nitelikli askerlerden ve yüksek nitelikli devlet adamlarından bahseder, ancak devlet adamlarını ve askerliği kendi bünyesinde toplayan bir liderden bahsediyoruz. Atatürk milli mücadelede milli birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe sahasında efsanevi bir komutan, devlet kuran siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren büyük bir inkılapçıdır. Ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, fikirleri ve bıraktıklarıyla daima bizimle birlikte olacağına yürekten inanıyoruz Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi, barış ve güvenliğin teminatı, caydırıcı gücüdür. Üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında ve asil milletimizin hizmetindeyiz. Eşsiz kahraman büyük Önder Atatürk’e olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün artarak sonsuza kadar devam edecektir. Kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. O’nun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kamu kurum yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı program Edirne Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım oratoryosuyla son buldu.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.