Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Kent Müzesi’nde Edirnekari Tanıtıldı

Edirne Kent Müzesi’nde, Edirne’yle özdeşleşmiş sanatlardan olan Edirnekari atölyesi düzenlendi. Edirnekariye meraklı 15 kursiyer, bu sanatın inceliklerini öğrendiler.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 16:20
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne Kent Müzesi’nde Edirnekari Tanıtıldı

Edirne’yle özdeşleşmiş sanatlardan olan Edirnekari sanatı, Edirne Kent Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu. Edirnekari’yi merak eden ve öğrenmek isteyen 15 kursiyere, Edirne Belediyesi bünyesinde 2015 yılından beri hizmet veren Edirnekari sanatçısı Canan Gürcihan tarafından eğitim verildi.

Etkinlikte kursiyerlerine Edirnekari hakkında bilgiler verip boyama tekniklerini öğreten Gürcihan; “Edirnekari, Osmanlı Sarayı’nda, Has Bahçe’de yetişen güzide çiçeklerin saray nakkaşlarına, padişahların emriyle nakşettirilmesiyle başlanıyor. Çünkü Osmanlı'da resim, İslami kaideler doğrultusunda günah. İnsanlar hislerini çiçeklerle ifade ediyorlar. Lale zaten Allah katında hem Allah anlamına geliyor hem de kudreti temsil eden en layık çiçek anlamında. Hem de Edirne'yle simgeleşmiş bir çiçek. Bu yüzden birebir birçok süslemelerde kullanılmış. Bugün de bunlarda boyamaları yapacağız. Bu şekilde değerlendireceğiz. Güzel vakit geçireceğiz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.