Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’den Erdoğan’a Seslendiler; “Yasayı Veto Etsin”

Edirne’de yaşam hakkı savunucuları sokak hayvanları için oturma eylemine devam ediyor. Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Havva Budak, TBMM’de onaylanan yasa için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken; “Lütfen bu uygulanması imkânsız olan, akla, bilime ve vicdana sığmayan katliam yasasını veto etsin” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 19:17
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’den Erdoğan’a Seslendiler; “Yasayı Veto Etsin”

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili dernekler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine karşı oturma eylemine devam ediyor.

Kentteki bazı odalar, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemin üçüncü gününde, yaşam hakkı savunucuları Saraçlar Caddesi’nde bir araya geldi. Pankartlar ve dövizlerle oturma eylemine devam eden yaşam hakkı savunucuları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek yasayı veto etmesini talep ettiler.

“UYGULANMASI İMKÂNSIZ BİR YASADIR”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Havva Budak, oturma eyleminin üçüncü gününde devam ettiğini belirterek; “İlk 2 gün yasa mecliste görüşüldüğü için ‘Yasayı geri çek’ diyorduk. Artık ne yazık ki katliam yasası onaylandı ve bugün buradan Edirneli yaşam hakkı savunucuları olarak Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; lütfen bu uygulanması imkânsız olan, akla, bilime ve vicdana sığmayan katliam yasasını veto etsin. Şu anda bin 300 belediyenin sadece 322 tanesinde bakım evi varken ve bakım evi kurma zorunluluğu 25 bin nüfus üstü belediyelere 2028 yılına kadar zaman tanınmışken uygulanması imkânsız bir yasadır. Söyledikleri gibi 4 milyon sokak hayvanı olduğunu varsayarsak, 105 bin kapasiteli barınaklarda bu hayvanların bakılması mümkün değildir. Bu yasa ölüm, şiddet getirecektir. Mücadelemiz sokakta devam edecek” diye konuştu. Oturma eyleminin saat 22.00’ye kadar devam edeceği belirtildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.