Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Ulus Pazarı’na Bulgar Akını

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı eski yoğun günlerine geri döndü. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, pazardaki kalabalığın sınır kapılarındaki yoğunluğun azalmasıyla ilgili olduğunu söylerken; “Sınır kapılarının rahatlamasını bekleyen Bulgar müşterilerimiz Edirne'ye akın ettiler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 14:47
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’deki Ulus Pazarı’na Bulgar Akını

Edirne’de her Cuma kurulan ve Edirneli vatandaşların yanı sıra Bulgar turistlerin de sıkça ziyaret ettiği Ulus Pazarı’nda yaz döneminde durgunluk hâkimdi.

Bulgar turistlerin alışverişte Edirne tercihlerinin değişmiş olabileceği sıkça konuşulsa da sınır kapılarındaki kalabalıktan dolayı ziyaretlere ara verdiği de dile getiriliyordu. Yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’den yaşadıkları ülkelere dönüşlerinin büyük oranda tamamlanmasıyla sınır kapılarında yoğunluk azaldı. Sınır kapılarının yoğunluğunun azalmasıyla bu hafta Ulus Pazarı hem Bulgar turistler, hem de yerli müşterilerin adeta akınına uğradı.

“ARTARAK DEVAM EDECEKTİR”

Bugün sabah saatlerinden itibaren otoparkta yer kalmadığını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan; “Bugün oldukça ciddi bir yoğunluğumuz var. Bu yoğunluk, daha önce de söylediğimiz gibi beklentimiz dahilinde bir yoğunluk. Avrupa'da çalışan vatandaşlarımızın çalıştıkları ülkelere geri dönmeleriyle birlikte sınır kapılarımızda şu anda herhangi bir yoğunluk söz konusu değil. Tabii ki bunu fırsat bilen ve uzun zamandan beri sınır kapılarının rahatlamasını bekleyen Bulgar müşterilerimiz Edirne'ye akın ettiler. Bulgar turistlerin ilk durağı her zaman olduğu gibi Edirne Ulus Pazarı oldu. Bundan son derece memnunuz. Saat 10.00 civarı otoparkta araç park edecek yer yoktu. Son derece memnuniyet verici bir durum. Bu artarak devam edecektir” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.