Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Şampiyona 3 Farklı Ülkede Yaşayan Aileyi Buluşturdu

Edirne’de düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nda İsviçre adına yarışan kürek sporcusu Leonardo Salerno’nun 3 farklı ülkede yaşayan aile fertleri, şampiyona için geldikleri Edirne’de buluştular.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 15:23
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’deki Şampiyona 3 Farklı Ülkede Yaşayan Aileyi Buluşturdu

Edirne’de Meriç nehri parkurunda düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası, sporcular açısından kıyasıya rekabetle geçerken; sporcuları destekleyen aileler de tribünlerde heyecanla yarışları izliyorlar.

İsviçre adına yarışan kürek sporcusu Leonardo Salerno’nun ailesi de bunlardan birisi. Ailenin bir başka özelliği de 3 farklı ülkeden Leonardo’yu desteklemeye gelmeleri. İsviçre’de yaşayan annesi Zalata Salerno-Sacirovic, Bosna Hersek’te yaşayan amcası Ahir Sacirovic, yengesi Ruzmire Saciroviç, kuzeni Leila Sacirovic ile Avustralya’da yaşayan teyzesi Azra Hasandic ve eniştesi Senahid Hasandic, Leonardo’ya destek olmak için geldikleri Edirne’de buluştular.

“TÜM AİLE EDİRNE’DE BULUŞTUK”

Leonardo’nun başarılı bir kürek sporcusu olduğunu söyleyen amca Ahir Sacirovic; “Leonardo’nun burada kendini güçlü hissetmesi için tüm aile Edirne’de buluştuk. Umarım Leanordo buradan madalya alarak ayrılacak. 3 farklı ülkeden geldik ve Edirne ailemizin buluşma noktası oldu” ifadelerini kullandı.

“ÇAN ÇALMAK, SPORCUYA BİR DESTEK BELİRTİSİ”

Sporcuların yarışması esnasında neden çan çaldıkları hakkında da konuşan Ahir Sacirovic; “Futbolda ve diğer sporlarda tezahürat yapılır. Kürek sporunda da suyun üzerindeki sporcuya destek olmak için bu çanları çalıyoruz. Bu çanlar İsviçre’de ineklerin boynuna asılan çanlar. Biz de Leonardo’nun yarıştığı esnada çanları çalarak ona desteğimizi hissettiriyoruz” dedi.

“EDİRNE GERÇEKTEN HARİKA BİR ŞEHİR”

Türkiye ve Edirne’de olmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen Leonardo’nun kuzeni Leila Sacirovic; “Edirne’ye ilk defa deldik ve çok beğendik. Tarihi dokusu mükemmel bir şehir. Daha önce 2017 yılında Antalya’da bulunmuştum. Bundan sonra fırsat buldukça Edirne’yi ziyaret edeceğim” sözlerine yer verdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.