Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki psikologlar: “Meslek yasası istiyoruz”

Edirne’de görev yapan psikologlar, 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü sebebiyle yemekte bir araya geldi. Türk Psikologlar Derneği Edirne İl Temsilcisi Uzman Psikolog M. Utku Tohumcu, meslek yasası istediklerini söyleyerek “2024 yılının meslek yasamız olmadan kutladığımız son Psikologlar Günü olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 13:24
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’deki psikologlar: “Meslek yasası istiyoruz”

Edirne’de çeşitli sağlık kurumlarında ve özel kliniklerde görev yapan psikologlar, 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü sebebiyle yemekte buluştu. Türk Psikologlar Derneği Edirne İl Temsilcisi Uzman Psikolog M. Utku Tohumcu, tüm meslektaşlarının Psikologlar Günü’nü kutlayarak 2024 yılının meslek yasası olmadan kutladıkları son Psikologlar Günü olması temennisinde bulundu.

Tohumcu, Türk Psikologlar Derneği’nin Türkiye’nin en köklü derneklerinden biri olduğunu ve Türkiye’de yaşanan her doğal afette, gönüllü ekipleri ile her zaman sahada olduklarını söyledi. Derneğin aynı zamanda 1976 yılından bu yana kamu yararına faaliyet gösterdiğini belirten Tohumcu, 100 binin üzerinde psikoloğun haklarını korumak ve geliştirmek için çeşitli seminer ve eğitimlerle mesleki anlamda desteklemek için çalıştığını söyledi.

Meslek yasalarının olmayışı sebebi ile kronikleşen problemlere de dikkat çeken Tohumcu, mesleklerini hak ettiği değere kavuşturarak kutlamak için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

“MESLEK YASASININ OLMAYIŞI PROBLEMLERE SEBEP OLUYOR”

Psikologların meslek yasalarının olmayışının kronikleşen pek çok problemi olduğunu söyleyen Tohumcu; “10 Mayıs Dünya Psikologlar Gününü kutlamak üzere bugün burada olan, çeşitli sebeplerle bu akşam aramızda olamasa da mesleğine gönülden bağlı, işini etik ilkelere bağlı olarak yerine getiren tüm meslektaşlarımızın Psikologlar Gününü kutluyorum. Tabi bu yıl da günümüzü biraz buruk kutluyoruz çünkü hala bir Psikologlar Meslek Yasası, Ruh Sağlığı yasası ve Serbest çalışma yönetmeliğini meclisten geçirebilmiş değiliz. Hem kamu, hem de özel sektörde çalışan meslektaşlarımız, toplumun psikolojik sağlığını koruma ve geliştirme noktasında mesleki bilgi ve becerilerini ortaya koyarak özveri ile çalışıyorlar. Ancak tüm bu çabaya ve özverili çalışmaya rağmen psikologların da her şeyden önce bir meslek yasalarının olmayışı sebebi ile artık neredeyse kronikleşen pek çok problemi var. Psikoloji bölümünde bir barajın olmayışı, yeni açılan psikoloji bölümlerinin TPD ile akredite olmayışı, kamu atamalarının düşük olması, özelde çalışmada yaşanılan birtakım problemleri örnek olarak gösterebiliriz” dedi.

“MESLEĞİMİZİN HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTURULMASINI İSTİYORUZ”

Tohumcu, mesleklerinin hak ettiği değeri görmesini istediklerini belirterek; “2024 yılının meslek yasamız olmadan kutladığımız son Psikologlar Günü olmasını temenni ediyoruz. 2025 yılında bu sorunları çözerek ve mesleğimizi hak ettiği değere kavuşturarak kutlamak için hem genel merkezimiz hem şubelerimiz hem de il temsilciliklerimiz vasıtası ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.