Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Eylemde Narin Güran Anıldı

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a karşı 43 gündür düzenlenen oturma eyleminde 21 Ağustos tarihinden beri aranan ve bugün cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran anıldı. Yaşam hakkı savunucuları, eyleme Narin Güran’ın fotoğrafını yakalarına asarak katılırken; eylemdeki konuşmada hem Narin’e, hem de katledilen çocuklara dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 18:51
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’deki Eylemde Narin Güran Anıldı

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a karşı düzenlediği oturma eylemi, 43 gündür devam ediyor.

Kentteki bazı odalar, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos tarihinden beri aranan ve bugün cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran anıldı. Yaşam hakkı savunucuları, eyleme Narin Güran’ın fotoğrafını yakalarına asarak katıldı.

“ÇOCUKLARI KORUYACAĞIZ YALANIYLA ORTAYA ÇIKTILAR”

Eylemde konuşma yapan Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, “Yaşam İçin Adalet” temasıyla düzenlenen eylemin 43’üncü günü olduğunu belirterek; “Her gün buraya kalbimiz kırık geldik ama bugün hepimiz acılıyız, yastayız. Bu yasayı hazırlayanlar için en başından beri aynı şeyi söylüyoruz; bizlerin karşımıza geçtiler, ‘Sokakta köpeklerin sayısı çok fazla. Biz çocuklarımızı koruyacağız’ dediler. ‘Çocukları koruyacağız’ yalanıyla ortaya çıktılar, canlarımızı barınak denilen hapishanelere tecrit ettiler ve katletmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

KATLEDİLEN ÇOCUKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Aydın, konuşmasında Türkiye’de katledilen çocuklara dikkat çekerken; “Leyla Aydemir; 2018 yılında 4 yaşındaki minik Leyla’nın cansız bedeni, 18 günün ardından köyünün 3 kilometre uzağında bulunmuş ve babasının kuzeni tarafından istismar edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Eylül Yağlıkara; Ankara Polatlı’da kaybolduktan sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Eylül’ün otopsiside, vücudunda kesici delici alet izlerine rastlandı, cinsel istismar sonrası boğularak öldürüldüğü belirlendi. Arda Cemal; Kocaeli’nde ‘Düştü’ denilerek hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki Arda’nın bağırsağında hasar bulundu ve 16 günlük savaşın ardından hayatını kaybetti. Cinsel istismara maruz kaldığı belirtilen ve sert bir cisimle vurularak yaralanan minik Arda’nın kafasında yanık tespit edildi. Pelda K.; 12 yaşındayken dayısının oğlu tarafından kaçırılan ve alıkonulduktan sonra 18 yaşına girmeden 2 çocuk sahibi olan Pelda, kalbinden vurularak öldürüldü. Ufuk Tatar; Hatay Hassa’da kayboluşunun ardından 8 gün boyunca aranan küçük Ufuk’un, kaybolduktan 4 gün sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı” dedi.

“ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜRKEN ADALETİ SAĞLADINIZ MI?”

Konuşmasında bugün de 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğunu belirten Aydın; “Diyarbakır’In Bağlar ilçesinde 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, evinin 3 kilometre ötesindeki derede çuval içerisinde bulundu. Bizlerin canı yanıyor, hem sokaktaki canlarımız için canımız yanıyor, hem de öldürülen bu çocuklarımız için canımız yanıyor. Şimdi buradan soruyoruz; ey yasa yapıcılar, siz bugün vicdanınız rahat bir şekilde başınızı yastığa koyup uyuyabilecek misiniz? Bu çocuklar teker teker öldürülürken, istismara uğrarken, katledilirken adaleti sağladınız mı? Neredeydiniz? Biz buradayız, 43’üncü günde de buradayız, devam edeceğiz, durmayacağız. Sokaktaki canlarımız için de, öldürülen çocuklarımız için de, şiddete uğrayan kadınlarımız için de durmayacağız. Hep beraber buradayız, hep beraber direneceğiz. Yastayız ama yine de umudumuzu kaybetmeyeceğiz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.