Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'deki Avrupa Şampiyonası'nda İlk Altın Madalya

Edirne'de Meriç Nehri'nde düzenlenen 23 Yaş Avrupa Kürek Şampiyonası'nda, Milli kürekçi Halil Kaan Köroğlu, kendi kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:58
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne'deki Avrupa Şampiyonası'nda İlk Altın Madalya

Edirne'de Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nda final günü heyecanı yaşanıyor. Balkanların boğazı olarak bilinen Meriç Nehri'nde düzenlenen şampiyonanın final müsabakaları başladı.

Erkeklerde hafif kilo tek çifte kategorisinde birinci olan Köroğlu, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Köroğlu'na altın madalyasını Edirne Valisi Yunus Sezer takdim etti. Ödül töreninin ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi.

"MİLLETİME BU GURURU YAŞATTIĞIM İÇİN MUTLUYUM"

Yarışa önde başladığını belirten Köroğlu, kendisi için rahat bir mücadele olduğunu ifade ederek; "Yarışı rahat bitirdim, bunu bekliyordum. Kendi ülkemizde Avrupa şampiyonu olduğum için mutluyum. Gerçekten çok gururluyum. İlk defa kendi ülkemizde bir yarış yaptık, daha önce hep yurt dışında yapıyorduk. Kendi ülkemizde olmasının ayrı bir gururu var, yani çok daha gururluyum şu an. Milletime bu gururu yaşattığım için mutluyum. Kendi ülkemde kazandığım için ayrı bir mutluyum. Edirne’ye ve Türkiye’ye yakışır bir galibiyet oldu" ifadelerine yer verdi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.