Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de Zafer Bayramı Coşkusu

Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı Atatürk bulvarında düzenlenen törenle kutlandı. Vatandaşların Türk bayrakları ile bayram coşkusunu yaşadığı törende, geçit töreni ile bayram coşkusu doyasıya yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 13:10
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne'de Zafer Bayramı Coşkusu

Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Muharrem Eminoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, siyasi parti il temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Türk bayraklarıyla Edirneliler katıldı.

Tören, Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Muharrem Eminoğlu, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın halkın bayramını kutlaması ile başlarken; Edirne halkı da ellerindeki Türk bayrakları ile Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

“ZAFERİN 102’NCİ YILINI KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda Hava Savunma Üsteğmen Eray Ülger günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Ülger; "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos bin 1922'de kazandığımız büyük zaferin 102 yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

GEÇİT TÖRENİ İLE SONA ERDİ

Ülger’in konuşmasının ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu. Daha sonra Edirne Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Tören, askeri ve sivil ekiplerin geçit töreni ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.