Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de YKS Maratonu Başladı

Edirne’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için nefesler tutuldu. YKS heyecanı saat 10.15 itibariyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 10:16
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de YKS Maratonu Başladı

Edirne’de YKS heyecanı başladı. Saat 10.15’ye başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 165 dakika sürecek. Öğrenciler sınavda Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen bilimlerinden toplamda 120 soru çözecek.

Diğer 2 oturum ise yarın yapılacak. Adaylar Alan Yeterlilik Testi (AYT) için saat 10.00’dan sonra, Yabancı Dil Testi (YDT) içinse 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adaylar AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soru cevaplayacak. Toplam süre ise 180 dakika olacak.

Üçüncü sınavda olan YDT’de ise aynı gün 15.45’te başlayacak. Adaylar Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden başvurdukları dilden sınava girecek. Sınav toplamda 120 dakika sürecek.

“MEZUNA KALMAK İSTEMİYORUM”

Sınava çok çalıştığını belirten Osman Şen, “Bu sınava yeterince çalıştığımı düşünüyorum. Hedefim hemşirelik. Umarım kazanırım. 1-2 sene daha mezuna kalmak istemiyorum.  Sınava çalışırken düzenli bir süreç izledim. Düzenli bir şekilde çalıştım. Haftanın 6 günü çalışıp, Pazar gününü tatilime ayırdım. Günlük yaklaşık 3 saat çalıştım. Zorlu bir süreçti fakat ailem her zaman yanımda oldu. Onların desteği sayesinde buralara kadar geldim. Aileme çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BOL BOL TEST ÇÖZDÜM”

Sınav hakkında heyecanını dile getiren Berk Hatay Özcan, “Bu sınava çok çalıştım. Hedefim yazılım mühendisliği. Bol bol test çözdüm ve ailem her zaman arkamda oldu. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım sınavım iyi geçer. Çok heyecanlıyım. Lise hayatım boyunca üniversite sınavına çalıştım üzerimde emeği olan bütün hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.