Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Yerli Bamya İlgi Görüyor

Edirneli esnaf Ümran Arslan, bahçesinde yetiştirdiği yerli bamyaların satışa çıktığını söyledi. Ümran, ilginin güzel olduğunu belirterek; “Edirnelilerin ilgisi güzel, onun dışında il dışından gelen turistlerin de bamyaya talebi var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 17:19
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de Yerli Bamya İlgi Görüyor

Edirne'de uzun yıllardır esnaflık yapan Ümran Arslan, bahçesinde özenle yetiştirdiği yerli bamyaları satışa sundu. Edirne'nin topraklarında yetiştirilen bamya hem yerli halkın hem de il dışından gelen turistlerin ilgisiyle karşılaştı.

Arslan, bahçesinde tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiği bamyaların hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalarıyla bilindiğini dile getirdi

“BAMYA YERLİ HALKIMIZ TARAFINDAN ÇOK SEVİLİYOR”

Arslan, bamya satışlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ürünlerinin büyük beğeni topladığını belirtti. Arslan, “Edirnelilerin ilgisi gerçekten çok güzel. Bamya, özellikle yerli halkımız tarafından çok seviliyor. Bunun yanı sıra, il dışından gelen turistlerin de bamya gibi yöresel ürünlere olan ilgisi oldukça fazla” ifadelerini kullandı.

“İRİ BAMYANIN LEZZETİ VE PROTEİN DEĞERİ DAHA FAZLA”

Arslan; “Bizim bamyalarımız sulandığı için Keşan bamyası gibi küçük değil, daha iri oluyor. Vatandaşlar etli, iri bamya seviyor. Çoğu kişi görüntü olarak küçüğü tercih ediyor ama irinin de lezzeti ve protein değeri daha fazla. Yarım kilo şeklinde paketler halinde 100 liraya satıyoruz. Kilosu 200 liraya geliyor” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.