Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de yeni yıla özel bez çantalı atölye

Edirne’de el sanatları öğretmenleri Adem Kayın ve Aslı Cebe tarafından Kaleiçi’nde bulunan bir kafede yeni yıla özel bez çanta boyama ‘workshop’ etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 16:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de yeni yıla özel bez çantalı atölye

Edirne’de el sanatları öğretmenleri Adem Kayın ve Aslı Cebe tarafından Kaleiçi’nde bir kafede yeni yıla özel bez çanta boyama ‘workshop’ (atölye) etkinliği yapıldı.

El sanatları öğretmeni ve aynı zamanda Türkiye'de yağlı güreş pehlivanlarının giydiği kıspetlerin sayılı ustalarından biri olan Adem Kayın, ‘workshop’ çalışmasındaki amaçlarının sanat yapmak isteyip de zaman bulamayanlara yönelik 1- 2 saatlik bir alan yaratmak olduğunu söyledi. Kayın, özellikle genç kesime yeni bir hobi alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, gelen talep doğrultusunda Edirne’de bu tür aktiviteleri arttırmak istediklerini ifade etti.

“EDİRNE’DE İLK DEFA WORKSHOP OLARAK BİZ YAPIYORUZ”

Yetenekli vatandaşlara yeni bir çalışma alanı fırsatı sunduklarını belirten Kayın; “Herkese yönelik, sanat yapmak isteyip de zaman bulamayanlara yönelik 1- 2 saatlik bir alan yaratmaya çalıştık. Bugün çok yetenekli arkadaşlarımız da var, ‘İlk defa yapıyorum’ diyenler de. O tarz insanlara ulaşmaya, özellikle gençlere şehirde aktivite yaratmaya çalışıyoruz. Bu uygulama aslında esas olarak tokat baskısı olarak geçiyor. Ahşap baskıyı Edirne’de ilk defa ‘workshop’ olarak biz yapıyoruz. İnşallah bu tarz şeyler yapamaya devam edeceğiz. Özel olarak deri çalışmaları yapacağız çünkü çok isteniyor” dedi.

“KATILIM ÜCRETİ 200 LİRA”

Kayın, bütün malzemeleri temin ettiklerini ve 200 TL katılım ücreti belirlediklerini ifade ederek; “Bütün malzemeleri biz temin ediyoruz. Gelip çaylarını kahvelerini içip farklı bir ambiyansta vakit geçirme fırsatı sunuyoruz. Katılım ücreti 200 TL. Etkinliği daha çok çalışan kesime yönelik düzenliyoruz. Hafta içi akşam saatlerinde de yapmayı düşünüyoruz. Gelen talebe göre bu tarz etkinlikleri arttıracağız” sözlerine yer verdi.

“SANAT SERPİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Aslı Cebe ise şehirde sanatı yaygınlaştırmak istediklerini belirterek; “Yemeden içmeden keyif aldığımız mekânlarda sanat serpiştirmeye çalışıyoruz. Burada baskı ve boylarla çanta yapıyoruz. 2023 yılını bitmesine sayılı günler kaldı ve farklı bir etkinlik düzenlemek istedik” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.