Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Yeni Mahsul Dut Kurusu İlgi Görüyor

Edirne’de aktar esnafı Gökhan Baraz, yeni mahsul dut kurusunun vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyleyerek, kuru dutun özellikle vücuttaki iltihaba iyi geldiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 15:23
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de Yeni Mahsul Dut Kurusu İlgi Görüyor

Edirne'de aktar esnafı Gökhan Baraz, yeni mahsul dut kurusunun piyasaya çıktığını duyurdu. Saraçlar Caddesi’ndeki aktar dükkanında yıllardır doğal bitkisel ürünlerle vatandaşlara hizmet veren Baraz, dut kurusunun bu sezon da ilgi gördüğünü belirtti.

Dut kurusunun faydalarına değinen Baraz, özellikle iltihaplanma karşıtı özelliğinin ön plana çıktığını ve bunun yanı sıra sindirim sistemine de iyi geldiğini vurguladı. Dut kurusunun kış aylarında daha fazla tercih edildiğini belirten Baraz, ürünün hem yerel halk, hem de şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından rağbet gördüğünü söyledi.

“LEZZETLİ BİR ATIŞTIRMALIK OLARAK DA SOFRALARIMIZDA YER ALIYOR”

“Baraz; "Vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmeye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Özellikle doğal ürünlere yöneliyorlar. Yeni mahsul dut kurusu da bu ilginin başında geliyor. Dut kurusu, vücuttaki iltihapla savaşta önemli bir rol oynuyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bunun yanı sıra enerji verici özelliğiyle de biliniyor. Dut kurusu sadece şifalı bir gıda değil, aynı zamanda lezzetli bir atıştırmalık olarak da sofralarımızda yer alıyor. Bir bardak kaynamış sıcak suya 1 yemek kaşığı dut koyuyorlar. 5 dakika kaynatıp altını kapatıyorlar. Sonra demlemeye bırakıyorlar. Müşteriler genelde enfeksiyon sebebiyle doktor yönlendirmesi ile geliyorlar. Kış aylarında daha çok tercih ediliyor. Hem yerel halk, hem de şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından rağbet görüyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.