Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de “Yasayı Veto Et’ Eylemi

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, TBMM’de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine karşı oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. Aydın, yasanın veto edilmesini istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 15:08
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de “Yasayı Veto Et’ Eylemi

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili dernekler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine tepki göstermeye devam ediyor.

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından Saraçlar Caddesi’nde oturma eylemine devam edeceklerini açıkladı.

“VETO EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Aydın, TBMM’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oyları ile yasalaşan kanun teklifine karşı bugün 18.00-22.00 saatleri arasında oturma eylemi gerçekleştirileceğini söylerken; “Kamuoyunda her kesimden tepki gören bu yasanın veto edilmesini istiyoruz. Mevcut yasayı uygulamayıp sorunun daha da büyümesine neden olduktan sonra hayvanların yaşam hakkını yok edecek böyle bir yasayı kabul etmiyoruz. Bu kanlı yasaya ‘Dur’ demek için tüm yaşam hakkı savunucularını bugün Saraçlar Caddesi’ne bekliyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.