Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de U23 Avrupa Kürek Şampiyonası Açılış Töreni

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası için Edirne'nin Meriç nehri parkur alanında açılış töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 21:10
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne'de U23 Avrupa Kürek Şampiyonası Açılış Töreni

Türkiye'nin ilk defa ev sahipliği yaptığı U23 Avrupa Kürek Şampiyonası, Edirne'nin Meriç nehri parkur alanında düzenlenen açılış töreniyle başladı. 

Edirne Valisi Yunus Sezer, Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annamarie Phelps, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne İl Başkanı Belgin İba, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak ve sporcuların katıldığı açılış töreni istiklal marşının okunmasıyla başladı. 

"UNUTMAYACAĞINIZ BİR ORGANİZASYONLA SİZLERİ AĞIRLAYACAĞIZ"

İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk; “Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne'ye hoş geldiniz. Avrupa'nın ilk olimpik standartlardaki parkuruna hoş geldiniz. Bazı kısımları halen yapım aşamasında gördüğünüz gibi ama merak etmeyin. Çünkü burada hali hazırda iki Türkiye Şampiyonası gerçekleştirdik. Bu deneyimle birlikte bu hafta sonu unutamayacağınız bir organizasyonla sizleri ağırlayacağımıza eminim. Bu şampiyona için bize katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a çok teşekkür etmek istiyorum. Edirne Valisi Yunus Sezer ve Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annamarie Phelps'e de ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra burada daha güzel organizasyonlar yapacağımıza inanıyorum. Şampiyonaya katılan her takıma, her atlete ve her antrenöre bol şans diliyorum" dedi.

“EDİRNE NEHİRLER VE KÖPRÜLER ŞEHRİ”

Federasyon Başkanı Ertürk’ün ardından konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası’nın yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek; “Bu şampiyonaya katılan bütün ülkelere, bütün sporcularımıza öncelikle başarı iletmek istiyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz Edirne ve içinde bulunduğumuz bölge çok önemli ve tarihte birçok olaya şahitlik yapmış olan bir bölge. Edirne, Osmanlı Devleti'ne 93 yıl başkentlik yapmış ve hem Roma, hem de Bizans'ın eserlerinin bulunduğu önemli bir şehir olarak dünyada yerini almaktadır. Edirne'yi nehirler ve köprüler şehri olarak adlandırıyoruz. Köprüler gönülleri birbirine bağlamak için ve yeni dostluklar kurmak için inşa edilmiştir. Öncelikle bu önemli organizasyondan dolayı organizasyon komitemize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten son iki aydır olağanüstü bir uğraş söz konusu. Ekstra olarak Gençlik Spor Bakanımıza buradan şükranlarımı iletiyorum. Edirne’ye bu organizasyonun ve bu alanın kazandırılmasında her türlü desteği verdi ve buranın spor merkezi olması için de bundan sonra da desteklerle devam edecek. Türkiye Kürek Federasyon Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Balkan Şampiyonası düzenlenecek. Buranın önemli bir spor merkezi olmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

“BU SPORDA ÇOK PAYLAŞILMIŞ DENEYİM VAR”

Konuşmasına başlamadan önce sahnedeki atletlerin dinlenmeye gitmeleri gerektiğini söyleyen Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annemarie Phelps; "Öncelikle sporcularımızı yerlerine almak istiyoruz çünkü yarın çok yorulacaklar. Avrupa'nın dört köşesinden katılımcıların burada bulunmasından büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle çok yoğun bir olimpik ve para olimpik yarış takviminden sonra burada yarışçıları görmek çok güzel. 24 takım, 137 mürettebat ve 320'nin üzerinde genç atlet gelecek 2 gün içinde burada yarışacaklar. Pek çok ortak yönleri var. Çok paylaşılmış deneyim var bu sporda. Çok farklı hikayeler de var. İster Kanada'dan gelin, isterseniz bu sizin ilk U23 yarışınız olsun, ister son U23 şampiyonası olsun, bir sonraki büyükler takımına da katılacak olsanız Avrupa Kürek Federasyonu olarak size başarılı yarışlar diliyorum. Hafta sonunda size başarılar diliyorum" dedi.

YARIŞLAR YARIN BAŞLAYACAK

Konuşmaların ardından Avrupa Kürek Federasyonu bayrağı göndere çekildi. 28 ülkeden 600 sporcunun katılacağı yarışlar yarın saat 09.30'da başlayacak.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.