Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Başladı

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Edirne’de başladı. Şampiyonaya 16 takım katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 13:45
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Başladı

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası eleme maçları Edirne Mimar Sinan Spor Salonu ve Edirne Spor Salonunda başladı. 23 Mayıs Perşembe gününden itibaren müsabakalar Mimar Sinan Spor Salonunda oynanacak.

Tofaş, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom, Antalya Gelişim, Karşıyaka, Bursaspor, Galatasaray, Final Spor, Anadolu Efes, Ted Ankara Kolej, Gaziantep Gençlik, Petkim Spor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve Ege Asist olmak üzere 16 takım ter dökecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Gökhan Bilgin, şampiyonanın Edirne için bir şans olduğunu belirterek, Türkiye’nin gelecek yıldızlarının Edirne’de yarıştığını söyledi.

“ÇOK PRESTİJLİ BİR ŞAMPİYONA”

Şampiyona hakkında değerlendirmelerde bulunan Bilgin; “Basketbol Türkiye Şampiyonası Edirne için bir şans. Sporcular 16 yaşında olduğu için veliler de geliyor. Özellikle final günleri Mimar Sinan’da oturacak yer bulamazsınız. Bu kişiler dışarıdan geliyor, Edirne esnafı için aktivasyon demek. Bu şampiyona için çok il mücadele etti ama biz Edirne olarak Gençlik Sporunda katkılarıyla aldık. İnşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Çok prestijli bir şampiyona. Şu an Türkiye’nin gelecek yıldızları burada yarışıyor. 16 yaş grubu burada ve Türkiye’nin en iyi 16 takımı burada. Maçlarımız şu an 2 salonda oynanıyor. Çarşamba gününden sonra yarı final ve final maçları Mimar Sinan Spor Salonunda oynanacak ve 16 yaş grubu 1’incisi belli olacak. İstanbul’dan 6, Bursa’dan 3, Ankara’dan 2, Antalya’dan bir, İzmir’den 3 ve Gaziantep’ten bir takım bulunuyor” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.