Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Türk Tango ve Kantolarıyla Bahçe Konseri

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte topluluk müdürlüğünün binasına ait bahçede ilk konserini gerçekleştirdi. Türk tango ve kantolarının seslendirildiği konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 22:18
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Türk Tango ve Kantolarıyla Bahçe Konseri

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bahçe konserlerine başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde saz sanatçılarında ise kemanlarda Serhat Ellek ve Ali Karali, viyolada Ahmet Batırlı, viyolonselde Anıl Yırgal, neyde İlmiye Mercan, kemençede Merih Dağdeviren, kanunda Çınar Kaba, piyanoda Göksücan Ar, ritimlerde de Serhat Zımba ve Kaan Taşdelen yer aldılar.

TOPLAM 15 ESER SESLENDİRİLDİ

2024 yılının ilk bahçe konseri, Türk tangoları ve kantolarının seslendirilmesi ile gerçekleştirildi. Topluluk binası bahçesinde düzenlenen konserde sanat yönetmeni Yıldıray Öztürk’ün yönetiminde sahne alan topluluk, “Hatırla Sevgili”, “Bir Çapkına Yangınım”, “Nasıl Geçti Habersiz”, “Darıldın mı Gülüm Bana”, “Katina’nın Bir Elinde Makine”, “Ben Kalender Meşrebim” gibi Türk tango ve kantolarından toplam 15 eseri seslendirdi.

DANSÇILAR DA EŞLİK ETTİ

Konserde ayrıca dansçılar Göktuğ Fıçıyapan ve Selin Can, topluluğa eşlik etti. Toplulukta ses sanatçıları Gülsemin Gonce, Gökçe Bahar Ercan, Müzeyyen Çağlar, Yeşim Birgin, Gülferi Ateş Yürük, Dilek Sıla Bağdatlı, Hande Erzen, Ayhan Bal, Bülent Akkoyun, Halil Erseven, M. Fadıl Atik, Orçun Çabuk, Sebati Balkan ve Efe Çakmak sahne aldılar.

“BAHÇE KONSERLERİMİZ BAŞLAYACAK”

Konserle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Ercan, bu yıl bahçe konserlerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek; “Havaların ısınmasıyla birlikte sanatseverlerimizin beğeniyle takip ettiği ve çok ilgi gösterdiği bahçe konserlerimizin ilki bu akşam başlayacak. Konserlerimize yine bu güzel havaya, bu atmosfere uygun olan renkli tangolarla başlamak istedik. Türk tangolarının ve kantolarının seçkin örneklerinden birçok eser repertuarımızda yer alacak. Aynı zamanda valslar da yer alacak. Koro ve solist arkadaşlarımız bu eserlerimizi seslendirecekler. Aynı zamanda dansçı arkadaşlarımız da bizlere eşlik edecek. İki tango ve bir vals eserde danslarıyla bu akşamı renklendirecekler. Güzel bir havada hep birlikte güzel bir akşam yaşayacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.