Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Toplanan İmzalar TBMM’ye Gönderildi

Edirne Kent Konseyi ve kentteki hayvan hakları dernekleri tarafından 38 gün önce başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar, bugün TBMM’ye gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 15:01
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de Toplanan İmzalar TBMM’ye Gönderildi

Edirne Kent Konseyi, Bir El Bir Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği, EDSHAYKO dernekleri ve tüm yaşam savunucuları, 38 gün önce başlatılan imza kampanyasında toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) göndermek için Saraçlar Caddesi’nde bir araya geldi.

Dernekler adına basın açıklamasını yapan Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Esen Öcel, bir araya gelerek topladıkları imzalarla, hayvanların haklarının savunulması adına güçlü bir ses oluşturduklarını belirterek, hayvanların yaşam hakkının korunması adına gerekli tüm adımların atılması için baskıları sürdüreceklerini söyledi.

Öcel, eylem ve imza kampanyasının her akşam 18.00-19.00 saatleri arasında Edirne Saraçlar Caddesi'nde süreceğini ifade etti.

“KAMPANYAMIZDA ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİK”

İmza kampanyasında önemli bir aşamaya geldiklerini söyleyen Öcel; “Edirne Kent Konseyi olarak, Bir El Bir Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği, EDSHAYKO Derneği ve tüm yaşam hakkı savunucuları ile birlikte 38 gün önce başlattığımız oturma eylemi ve imza kampanyası, hayvan haklarına yönelik Edirne'de gerçekleştirilen en geniş çaplı hareketlerden biri olma özelliğini taşıyor. 2004 yılından beri yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklere karşı durmak ve bu değişikliklerin iptalini talep etmek amacıyla başlattığımız bu kampanyamızda önemli bir aşamaya geldik. Her akşam 18:00-19:00 saatleri arasında Edirne Saraçlar Caddesi'nde tüm yaşam hakkı savunucuları ile bir araya gelerek topladığımız imzalarla, hayvanların haklarının savunulması adına güçlü bir ses oluşturduk. Ağustos ayının sonu itibarıyla toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ileteceğiz ve hayvanların yaşam hakkının korunması adına gerekli tüm adımların atılması için baskılarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“HERKESİ, HAYVANLARIN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN SESİNİ YÜKSELTMEYE DAVET EDİYORUZ”

Öcel, kampanyanın her bir bireyin katkısıyla büyüdüğünü belirterek; “Bu mücadele, yalnızca hayvanları koruma yasasının yeniden ele alınması için değil, aynı zamanda toplumun her kesiminden insanın hayvanların yaşam hakkına sahip çıkması gerektiğine dair farkındalığı artırmak için de büyük bir önem taşıyor. Hayvanlar, sessiz dostlarımızdır ve onların sesi olmak bizim en temel görevlerimizden biridir. Edirne Kent Konseyi, Bir El Bir Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği, EDSHAYKO Derneği olarak, bu süreçte yanımızda olan tüm gönüllülere, yaşam hakkı savunucularına ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu kampanyanın gücü, her bir bireyin katkısıyla büyüdü ve amacımıza ulaşana kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplanan 4023 imzanın, hayvan hakları için güçlü bir savunma olmasını ve meclisimizde yankı bulmasını umuyoruz. Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat diyerek kaliam yasasının iptali konusunda kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor ve herkesi, hayvanların haklarını savunmak için sesini yükseltmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.