Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de Taşkınlarla Gündemde Olan Dereye Islah

Edirne'de taşkınlarla gündeme gelen Palahur Deresi'nde ıslah çalışması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 10:20
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne'de Taşkınlarla Gündemde Olan Dereye Islah

Edirne'nin Yeniimaret Mahallesi'nde yer alan Palahur Deresi'nde kış aylarında şiddetli yağışlarla birlikte su taşkınları yaşanıyordu. Su taşkınlarıyla adından sıkça söz ettiren derenin yatağı son aylarda ağaç dalları ve topraklarla kaplandı. Derenin geçtiği köprünün gözleri adeta toprakla kapanırken; su akışını tamamen durma noktasına geldi.

Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, Edirne'de bulunan Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmede derenin ıslah edilmesi talebini dile getirdi. Yapılan incelemelerin ardından DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, derelerde su akışını engelleyen madde ve balçıkları temizlemek ve dere yataklarını taşkına karşı güçlendirmek amacıyla çalışma başlattı.

"TEMİZ VE DÜZENLİ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLACAK"

Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, derede su akışını engelleyen maddeler nedeniyle kış aylarında su taşkınları yaşandığını belirtti. Yaptığı görüşmeler neticesinde derede ıslah çalışması başlatıldığını ifade eden Dürüktaş, Helvacı Deresi gibi Palahur Deresi'nin de taşlarla kaplanılmasının önem arz ettiğini vurguladı. Derede yapılacak düzenlemeyle ot ve ağaç çıkmasının engelleneceğini ifade eden Dürüktaş, ayrıca taş döşemesiyle derenin daha temiz ve düzenli bir görünüme sahip olacağını söyledi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.