Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Tasarruf Tedbirli Kırkpınar

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, bu yıl tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde tasarruf hükümlerini işleteceklerini söyleyerek; “Örneğin; belki konserimizi 1 gece yapacağız. Pehlivanlar konusunda bazı önlemler alacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 13:03
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Tasarruf Tedbirli Kırkpınar

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda Akın’a Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Hakan İşcan ve Okan Gökerküçük de eşlik etti.

Akın, toplantıda bu yıl 663’üncüsü düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ile ilgili açıklama yaptı. Akın, 1-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek festival ile ilgili konuşurken tasarruf genelgesine dikkat çekti.

“KIRKPINAR’DA TASARRUF HÜKÜMLERİNİ İŞLETECEĞİZ”

Tasarruf Genelgesi yayımlanmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) de tasarruf ile ilgili genelgeleri olduğunu belirten Akın; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. Biz de ilk seçildiğimiz andan itibaren kendi içimizde tasarruf hükümlerini uygulamaya başladık. Kendi iç kaynaklarımızı daha doğru kullanarak, önceliklerimizi belirleyerek yola çıktık. Tasarruf Genelgesi içinde adil olmayan bazı şartları da barındırıyor. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizi zorlayacak maddeler var ama sonuçta biz hizmet etmek zorundayız. Hizmet noktasında da elimizden ne geliyorsa devam edeceğiz. Kırkpınar bizim için çok önemli bir organizasyon. Elimizden geldiğince en düzgün şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Kakava ve Hıdırellez’de de aslında güzel bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Güzel bir organizasyon oldu. Kırkpınar’da da aynı şekilde düzenli, tertipli, iyi bir organizasyon gerçekleştireceğiz ama bunda da bazı tasarruf hükümlerini işleteceğiz. Temelde yapılması gerekenleri yerine getireceğiz ama şehrin önceliklerini de dikkate alarak burada kontrollü gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“BELKİ KONSERİMİZİ 1 GECE YAPACAĞIZ”

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili toplantıların ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akın; “Dolayısıyla henüz sonuca ulaşmamış bazı kararlarımız var. Onları da zaman içerisinde açıklarız ama organizasyonun sürdürülebilirliği açısından herhangi bir sıkıntı oluşturmayacak. Ama bazı tasarruf hükümleriyle de çok fazla bütçeyi zorlamadan yapmaya çalışacağız. Örneğin; belki konserimizi 1 gece yapacağız. Pehlivanlar konusunda bazı önlemler alacağız. Bunların hepsi hem organizasyon düzenini bozmayacak, hem de bütçemizi zorlamayacak şekilde olacak” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.