Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Selimiye Camii Farkındalık Koşusu Düzenlendi

Edirne’de Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii ve Külliyesi’nin, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınışının 13’üncü yılında Selimiye Camii Farkındalık Koşusu düzenlendi. Koşuya katılan 13 sporcu, Selimiye Camii ve Külliyesi etrafında 13 tur koştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 11:13
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Selimiye Camii Farkındalık Koşusu Düzenlendi

Edirne’de Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii ve Külliyesi’nin, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınışının yıl dönümü nedeniyle her yıl düzenlenen Selimiye Camii Farkındalık Koşusu gerçekleştirildi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin (BÜDDER) 13’üncü yılda 13 sporcu ile düzenlediği farkındalık koşusunda sporcular, Selimiye Camii’nin etrafında 13 tur koştular. Farklı yaş gruplarından sporcuların gerçekleştirdiği farkındalık koşusunun ardından BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, katılımcılara kupalarını takdim etti.

“AMACIMIZ UNESCO VARLIKLARINA VE SELİMİYE’YE DİKKAT ÇEKMEK”

Akdağ, farkındalık koşusunun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 13 sporcunun Selimiye Camii ve Külliyesi etrafında 13 tur atarak farkındalık koşusunu gerçekleştirdiğini söylerken; “Amacımız; her yıl bu geleneksel Selimiye Farkındalık Koşusu'nu gerçekleştirerek hem UNESCO varlıklarına, hem de Selimiye’ye dikkat çekmek. Aynı zamanda bunu da sağlıklı yaşam ögesi olarak toplumu sporla bilinçlendirmek adına gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR KOŞU OLDU”

Farkındalık konuşusuna katılan sporcu Raşit Çoban da Selimiye Camii Farkındalık Koşusu’nu gerçekleştirdiklerini belirterek; “Gençlerle birlikte toplam 13 kişiyle 13 tur atarak gerçekleştirdik. Hava sıcaktı. Güzel bir koşu oldu. Etkinlik de çok güzeldi. Başkanımıza teşekkür ederim” dedi. Farkındalık koşusuna katılan sporcu Tahir Elçi de gençlere örnek olmak için koşuya katıldığını söyledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.