Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Okul Çevrelerinde Yaya Geçidi Çizgileri Yenileniyor

Edirne Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okul çevrelerindeki yaya geçidi çizgilerini yenilemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
Edirne’de Okul Çevrelerinde Yaya Geçidi Çizgileri Yenileniyor

Edirne Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrencilerin güvenliğini için okul çevrelerindeki yaya geçidi çizgilerini yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelindeki tüm okulların çevresinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, yaya geçitleri yeniden boyanarak trafik güvenliği sağlanıyor. Özellikle okul bölgelerinde yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmek amacıyla yürütülen bu çalışmalarla, hem öğrencilerin, hem de yayaların güvenli bir şekilde yolları kullanması hedefleniyor.

“TÜM ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Öğrencilerin güvenli bir şekilde okullara ulaşmasının en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın; “Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına ulaşması bizler için büyük bir öncelik. Trafik güvenliğini artırmak amacıyla yürüttüğümüz yaya geçidi çizgilerinin yenilenmesi çalışmaları da bu hedef doğrultusunda attığımız en önemli adımlarından biri. Belediye olarak çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir eğitim-öğretim yılı geçirmesi için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğiz. Velilerimizin ve sürücülerimizin de trafik kurallarına uymaları ve yaya geçitlerinde dikkatli olmaları, bu sürecin başarısı için büyük önem taşıyor” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Yetkililer, çalışmaların 75. Yıl İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlkokulu, Gazi Osman Paşa Ortaokulu, Lala Şahinpaşa İlkokulu, Ak Mercan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Plevne İlkokulu, İnönü İlkokulu, Edirne Lisesi, İlhami Ertem Anadolu Lisesi, Vali Fahri Yücel İlkokulu, Trakya Birlik İlkokulu, Edirne Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emel - Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu, Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu ve Yüksel Yeşil İlkokulu çevresinde devam ettiğini, önümüzdeki günlerde diğer bölgelerdeki okullarda da benzer çalışmaların yapılacağını belirtti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.