Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Öğrencilerin Ev Bulma Telaşına Emlakçılardan Destek

Trakya Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler Edirne'ye gelmeye başladı. Kayıt işlemlerinin ardından öğrenciler soluğu emlakçılarda alıyor. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi 2’ci Başkanı Namık Babacan, dernek olarak öğrencilere yardım kararı aldıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 15:19
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne’de Öğrencilerin Ev Bulma Telaşına Emlakçılardan Destek

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Tercihleri arasında Trakya Üniversitesi yer alan ve Edirne'de eğitimlerine başlayacak olan öğrencilerin kayıt heyecanına, ev ve yurt bulma telaşı da eklendi.

16 Eylül'de başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesi Edirne'ye gelen öğrenciler gerek emlakçılar aracılığıyla, gerekse kendi imkânlarıyla kiralık ev arayışına girdi. Öğrencilerin tercihi 1+1 dairelerden yana olurken, kentte 1+1 dairelerin sayısı talebi karşılamaya yetmiyor.

EĞİTİME DEVAM EDENLER EVLERİNİ BOŞALTMADI

Trakya Üniversitesi'nde eğitimine devam eden mevcut öğrenciler ise kiraladıkları evi yaz tatilinde boşaltmamayı tercih etti. Yeni sözleşme ile daha fazla kira vereceklerini düşündükleri için evlerini boşaltmayan öğrenciler, 3 ay boyunca oturmadıkları eve kira ödedi.

EMLAKÇILARDAN ÖĞRENCİLERE YARDIM KARARI

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi 2’ci Başkanı Namık Babacan, emlak sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla Trakya Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin kayıtlarını gerçekleştirdiğini söyledi. Kayıt işlemlerinin ardından öğrencilerin kiralık ev arayışına girdiğini anlatan Babacan, emlakçıların yoğun bir haftaya başladığını ifade etti. Dernek olarak yaptıkları toplantıda, öğrencilere yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya karar aldıklarını anlatan Babacan, şu an 1+1 dairelerin 15 bin lira bandında olduğunu söyledi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.