Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de musluktan çamurlu su aktı

Edirne’de dün akşam sular çamurlu aktı. Akşam saatlerinde muslukları açan vatandaşlar, akan suyu görünce içmek bir yana el yıkamak için bile tedirgin oldular.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 11:36
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’de musluktan çamurlu su aktı

Edirne’de dün akşam saatlerinde işten eve gelen vatandaşlar, musluklardan akan suyu görünce büyük bir şok yaşadılar. Suyun simsiyah aktığını görenler, suyu içmek bir yana günlük temizliklerini yapmak için bile tedirgin oldular.

İçme suyu hatlarından bulanık su akmasına gelen tepkiler karşısında Edirne Belediyesi de sosyal medyadan açıklama yapmak zorunda kaldı. Edirne Belediyesi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada bulanıklığın Edirne’ye içme suyu sağlanan Kayalı Barajı’ndan kaynaklandığını ve bölgede yoğun yağışlar dolayısıyla olduğunu paylaştı.

Açılamanın tamamında; “Bölgemizde yaşanan yoğun yağışlar sebebiyle Edirne Merkez içme suyu ihtiyacını karşıladığımız Kayalı Barajı’ndan temin edilen suda bulanıklık artışı tespit edilmiştir. Ham suda meydana gelen bu bulanıklık tesis şartlarında tespit edilerek giderilmiş olup, bilgilerinize arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyada yapılan bu açıklama ise, ham suyun tesis arıtmalarından geçirilmeden mi konutlara gönderiliyor” sorusunu akıllara getirdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.