Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de model uçak kursu açılacak

Serbest Uçuş İhtisas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tekin Ozan, Edirne Belediyesi işbirliğinde ücretsiz model uçak başlangıç kursu açılacağını söyleyerek; “2 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve tahminen 1 ay sürecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 14:43
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de model uçak kursu açılacak

Serbest Uçuş İhtisas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tekin Ozan, model uçak faaliyetlerinin pahalı bir aktivite olmadığını göstermek amacıyla Edirne Belediyesi ile birlikte model uçak başlangıç kursu açılacağını belirtti.

Ozan, açılacak olan kursun ücretsiz olduğunu ve herkesin katılabileceğini söylerken; kursun başka bir amacının da sportif faaliyetlere zenginlik katmak olduğunu vurguladı.

“KURSUMUZU AÇIYORUZ”

Model uçak kursu hakkında açıklama yapan Ozan; “Biz Edirne Belediyesi ile koordinasyon halinde bir model uçak başlangıç kursu açıyoruz. Bu kurs, 2 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve tahminen 1 ay sürecek. Haftada 2 gün, 2 saat üzerinden kurs yapacağız. Burada model uçakçılığın en temeli hali ile ahşap, çıta ve levhalar yardımı ile elde edilmiş parçaların birleştirilmesi ile oluşan konvansiyonel bir yapı öğretilecek. Ancak model uçakçılığın başka malzemeler ve başka teknikler kullanılarak aynı şeyin yapılabileceğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“PAHALI BİR HOBİ DEĞİL”

Ozan, model uçakçılığın pahalı bir hobi olduğuna dair iddialara cevap vererek; “Halkımızın aklında model uçakçılığın çok pahalı olduğu yönünde bir algı var. Aslında model uçakçılık hiç de pahalı değildir. Bütün mesele yakın çevremizde bulabileceğimiz, rahatlıkla ve bazen de bedavaya erişebileceğimiz malzemenin farkında olmamız gerekir. Genel kabul gördüğü gibi pahalı bir hobi olmaktan çıkar. Amacımız aslında insanların ve özellikle gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif hayatlarına ayrı bir zenginlik kazandırma niyetindeyiz. Kursumuzun sonunda bir uçuş günü istiyoruz. Kursumuz ücretsiz ama uçuş günü masrafsız değil maalesef. Herkes kendisinin yiyeceği ve içeceğini kendisi karşılayacak” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.