Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Kitap Tanıtım ve Fotoğraf Yarışması Töreni

Edirne Valiliği tarafından yayımlanan Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın “Yirmi İkinci Şehir Edirne” kitabının tanıtımı ile Edirne Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sergi açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 21:19
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Kitap Tanıtım ve Fotoğraf Yarışması Töreni

Edirne Valiliği tarafından yayımlanan Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın “Yirmi İkinci Şehir Edirne” kitabının tanıtımı ile Edirne Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle düzenlenen Edirne Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sergi açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Deveci Han Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Edirne Valisi Yunus Sezer, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Cenk Ergüden ve Onur Öktem, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne İl Başkanı Belgin İba, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, yazar Prof. Dr. Rıdvan Canım ve fotoğraf sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı.

“EDİRNE VALİLİĞİ İLK DEFA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPTI”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, Edirne Ulusal Fotoğraf Yarışması ile Edirne Valiliği tarafından ilk defa ulusal bir fotoğraf yarışması yapıldığını belirtti. İyiiz, başta Edirne Valisi Yunus Sezer olmak üzere yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

“BU TOPLANTILAR, ŞEHİRLERİ MUTLU EDEN TOPLANTILARDIR”

İyiiz’in ardından törende “Yirmi İkinci Şehir Edirne” kitabının yazarı Prof. Dr. Rıdvan Canım konuşma yaptı. Canım, düzenlenen organizasyonun önemine dikkat çekerek; “Bu tür toplantılar, şehirleri mutlu eden toplantılardır. Şehirlerin de insanlar gibi canlı birer varlık olduğuna inanıyorum. Şehirlerin de güzel ve kötü günleri vardır. İşte o günlerden birisi bu gündür. Edirne için çok özel bir gündür. Kültür, sanat, edebiyat, resim, müzik, folklor gibi bu tür toplantılar olduğu sürece o şehirlerden kültürden, sanattan bahsedebiliriz. Bunlar yoksa orası şehir değildir. Ancak büyük bir köydür” dedi.

“EDİRNE BİRÇOK ŞAİRİN MISRALARINA İLHAM OLMUŞ”

Canım’ın konuşmasının ardından törende bir konuşma da İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk yaptı. Soytürk, Edirne’nin birçok şairin mısralarına ilham olduğunu söyleyerek; “Edirne mimarinin şehri, kültürün edebiyatı, sanatın zirvesi, gastronominin zenginliği vardır” sözlerine yer verdi. Soytürk, yazar Canım, fotoğraf sanatçıları ve Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür etti.

“BİN 972 FOTOĞRAF ELEMELERE KATILMIŞ”

Soytürk’ün konuşmasının ardından törende bir konuşma da Edirne Valisi Yunus Sezer yaptı. Sezer, fotoğraf sanatçıları ve Prof. Dr. Canım’ı tebrik ederken; “3 kategoride 338 kişi fotoğraf yarışmasına katılmış. Bu gerçekten olağanüstü bir sayı. 3 kategori; kırsal yaşam ve doğa, hayatın içinden, tarih ve mimari kategorisinden bin 972 fotoğraf elemelere katılmış. 725 fotoğraf içerisinden de bugünkü sergi ve ödüllendirmeler yapılmış. Bu çalışma bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı. Sezer, EFOD ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti.

“KİTAPTA 262 TANE YAZI, ŞİİR VE ALINTI VAR”

Sezer, Prof. Dr. Rıdvan Canım’a da teşekkür ederken; “Edirne ile ilgili herkes bir söz söylemiş, herkes bir yazı kaleme almış. Buraya gelip kısa süre çalışanlar, devlet memurları burasıyla ilgili şiirler yazmışlar. Osmanlı dönemindeki ozanların dilinde Edirne var. Kitapta 262 tane yazı, şiir ve alıntı var. Hakkında bu kadar söz söylenen şehir de azdır. Bu kitap da çok anlamlı ve önemli bir çalışmadır. Rıdvan Canım’a teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir gayret ortaya koydu” diye konuştu. Sezer, Canım’a Edirnekârî tablosu hediye etti.

HEM SERGİ, HEM DE İMZA TÖRENİ

Vali Sezer, Edirne Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın jürisine de teşekkür belgeleri ve hediyelerini takdim etti. Tören, dereceye giren fotoğraf sanatçılarına teşekkür belgeleri ve hediyelerinin takdimi ile sona erdi. Törenin ardından dereceye giren fotoğrafların sergisi, protokol tarafından kesilen kırmızı kurdele ile açıldı. 

Katılımcılar, sergideki fotoğrafları incelerken; Prof. Dr. Rıdvan Canım da “Yirmi İkinci Şehir Edirne” kitabını imzaladı.

 UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.