Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Kırkpınar Yüzme Müsabakaları Başladı

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali öncesi Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından yapılan Kırkpınar Kupası Yüzme Müsabakaları bugün başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 17:02
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de Kırkpınar Yüzme Müsabakaları Başladı

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sayılı günler kala Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından her yıl yapılan Kırkpınar Kupası Yüzme Müsabakaları Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda bugün başladı. Toplamda 20 kulüp, 430 sporcunun katıldığı organizasyonda bin 575 müsabaka gerçekleştirilecek. 

“GÜREŞÇİLERE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Ayhan Dinç “Müsabakalar hakkında bilgi veren 1990’lı yılların ortasında başlattığımız ve her yıl Kırkpınar öncesinde yaptığımız Kırkpınar Yüzme Müsabakası bugün de Edirne Olimpik Yüzme Havuzunda başlıyor. Yaklaşık 20 kulüp, 237 kadın, 193 erkek toplamda 430 sporcunun katıldığı ve bin 575 müsabakanın gerçekleştiği bir organizasyon. Üç gün sürecek. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul bölgelerimizden kulüplerimiz katılıyor. Bugün ilk günündeyiz. Aynı zamanda bu yıl 633’üncü Kırkpınar'a gelen pehlivanlarımıza güreşçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.