Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de kadınlardan ‘Şiddetsiz Adımlar’ yürüyüşü

Edirne AB Bilgi Merkezi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ‘Şiddetsiz Adımlar’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan kadınlar, Saraçlar Caddesi’nde turuncu balonlar ve dövizlerle yürürken; balonları gökyüzüne bıraktılar.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 16:07
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de kadınlardan ‘Şiddetsiz Adımlar’ yürüyüşü

Edirne’de Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunun destekleriyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) AB Bilgi Merkezi tarafından 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ‘Şiddetsiz Adımlar’ etkinliği düzenlendi.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe; AB Bilgi Merkezi Edirne Koordinatörü Elif Yardımcı, Edirne Belediye Meclisi Üyesi Duygu Şener, Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKADEMER) Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Bodur, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın eşi Esra Gürkan ile kadınlar katıldı.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ DÜNYA İÇİN GEREKLİ BİR TEMELDİR”

Saraçlar Caddesi çıkışında başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yardımcı, cinsiyet eşitliğinin yalnızca temel bir insan hakkı olmadığına dikkat çekerek; “Aynı zamanda barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için gerekli bir temeldir. Herkese aynı hakların sağlanması toplumlarımızı güçlendirir. Kadınların ve kız çocuklarının haklarını tam olarak kullanmalarını sağlamak ve siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarını artırmak AB’nin temel hedeflerinden biridir” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ KÜRESEL TOPLUMSAL CİNSİYET EYLEM PLANINA DİKKAT ÇEKTİ

Yardımcı, 3’üncü küresel Toplumsal Cinsiyet Eylem Planı’na dikkat çekerek; “Planımız, Türkiye dahil dünya genelinde dış ilişkilerimizde ve politikalarımız, toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesine yönelik bir yol haritası görevi görüyor. Bu, cinsiyet temelli şiddetten arınmak, cinsel ve üreme sağlığı ve hakları, ekonomik ve sosyal haklar ve kızları ve kadınları güçlendirme, eşit katılım ve liderlik sağlama ve yeşil geçiş ve dijital dönüşüm tarafından sunulan fırsatları ele almak gibi temel alanları kapsar” dedi.

“TOPLAM DESTEK TUTARI 43 MİLYON EURO”

2014-2023 bütçe döneminde AB’den sağlanan desteğin toplam tutarını açıklayan Yardımcı; “Toplam tutar yaklaşık 43 milyon Euro’dur. Devam eden desteğin tutarı yaklaşık 16 milyon Euro’dur” dedi. Yardımcı, konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkür etti.

TURUNCU BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Yardımcı’nın konuşmasının ardından katılımcılar, ellerindeki kadın haklarına dikkat çeken dövizler ve turuncu balonlarla Saraçlar Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdiler. Katılımcılar, Saraçlar Caddesi’ndeki pehlivanlar heykeline geldikleri sırada ise turuncu balonları gökyüzüne bıraktılar. Katılımcılar, daha sonra Saraçlar Caddesi üzerinden Atatürk anıtına yürüyerek etkinliği tamamladılar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.