Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de Jandarmadan Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, dolandırıcılık olaylarını önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
Edirne'de Jandarmadan Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

Bu kapsamda, Edirne İl Jandarma Komutanlığı Turizm Jandarması ekipleri, Enez ilçesine bağlı Karaincirli köyünde vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.

Etkinlikte, özellikle maddi ve manevi kayıplara yol açan ve çeşitli suç olaylarının çıkış noktası olan dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi verildi. Vatandaşlara, dolandırıcılık, hırsızlık, telefon ve internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılıklar ile saadet zinciri sistemi gibi yaygın dolandırıcılık yöntemlerine karşı nasıl dikkatli olmaları gerektiği anlatıldı. Ayrıca, siber farkındalık konusunda da bilgilendirme yapılarak, internetin güvenli kullanımı hakkında önerilerde bulunuldu.

Jandarma yetkilileri, vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, şüpheli durumlarda hemen yetkililere bildirimde bulunmalarını tavsiye etti. Dolandırıcılık suçlarının önlenmesi ve mağduriyetlerin azaltılması amacıyla bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.