Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Sıla Altıparmak'ın en büyük hayali 49 yaşındaki babası Cengiz Altıparmak gibi itfaiyeci olmaktı. Henüz 6 yaşındayken babasıyla birlikte itfaiye müdürlüğüne gitmek için sabahın erken saatlerinde uyanan Sıla, zaman zaman babasının mesaisine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyordu. İtfaiye müdürlüğüne gittiğinde kask takan, çizme giyen ve ihbar anonsu geldiğinde etrafa koşuşan Sıla, 'Geleceğin itfaiyecisi' olarak tanınmaya başladı.
Yıllar geçtikçe hayali olan itfaiyecilik mesleğine daha da yaklaşmanın heyecanını yaşayan Sıla'ya babasının 'Bir evde bir itfaiyeci yeter, bu bölümünü okumanı istemiyorum' demesi, Sıla'yı hayalinden vazgeçirmedi. Ailesinden gizli bir şekilde Açık Öğretim Fakültesi Acil Durum ve Afet Yönetimi okumaya başlayan Sıla, bölümünün ilk yıllarını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyor.
Uzunköprü Belediyesi'nde itfaiye şefi olarak görev yapan babasının yanında staj eğitimi görmeye başlayan Sıla, çocukluk hayalinin ilk adımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Babasıyla birlikte omuz omuza vererek alevlere müdahale eden Sıla, vatandaşın mal ve can güvenliğini kurtarmak için zamanla yarışıyorlar.
Kimi zaman çağrı merkezinde görev yapıp gelen ihbarları ekiplere aktaran, kimi zaman alevlere müdahale eden Sıla'nın en büyük hayali, stajını başarıyla tamamlayıp itfaiye eri olarak babasıyla çalışmak.
27 yıldır itfaiyecilik yapan Cengiz Altıparmak, kızının 6 yaşından beri itfaiyeciliğe yoğun ilgisinin olduğunu söyledi. Sıla'nın itfaiye müdürlüğüne geldiğinde kask taktığını ve çizme giydiğini belirten Altıparmak, "6 yaşından beri kızımın itfaiyeciliğe yoğun ilgisi vardı. İtfaiyeye yanıma geldiğinde kask takar, çizme giyer yangına çıkışlarımızı izlerdi. İtfaiyecilik okuyan kızım şimdi benim yanımda staj eğitimini tamamlıyor. Yıllar sonra kızımla aynı cephede düşmana karşı mücadele etmenin gururunu yaşıyorum" ifadelerine yer verdi.
Adım adım hayaline yaklaşmanın mutluluğunu yaşayan Sıla Altıparmak da, mesleğe olan sevgisini ve okul sürecini şu sözlerle anlattı: "Babam itfaiyeye göreve giderken ben de uyanıyordum ve babamla gitmek istiyordum. Buraya geldiğim zamanlar ekiplerin yangına çıkışlarını izliyordum. İtfaiyeciliğe olan sevgim küçük yaşlarda başladı. Babam 'Bir ailede bir itfaiyeci yeterli' diyerek, itfaiyeci olmama izin vermedi. Ailemden gizli olarak üniversitesinde açık öğretim üzerinden Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümünü okudum. Şu an stajyer olarak babamla aynı müdürlükte görev yapıyoruz. Stajımın tamamlanmasıyla babamla omuz omuza çalışmanın hayalini kuruyorum."
ŞENER URFA
Kaynak: ŞENER URFA