Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Edirne’de her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası kapsamında Atatürk anıtında çelenk töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 11:47
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Edirne’de 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk anıtında tören düzenlendi. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene; İl Müdürü Selim Ak, müdür yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü Ak’ın Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan törende, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

GENÇLİK ADINA KONUŞTU

Törende gençler adına konuşmayı Beyza Varol yaptı. Varol, konuşmasında Gençlik Haftası’nı kutlarken; “Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında büyük bir coşkuyla kutladığımız Gençlik Haftası, sadece bir kutlama değil; aynı zamanda biz gençlere ilham veren ve geleceğe dair umutlarımızı güçlendiren, kendimizi keşfettiğimiz zamanların farkına varmamızı sağlayan bir haftadır. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimimize katkıda bulunurken; kendimizi özgürce ifade etmemize ve sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak toplumla bütünleşmemize imkân sunmaktadır. Ülkemizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Sizler, yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ sözleriyle başlamak istiyorum. Şüphesiz ki bir ülkeye değer katan ve orada bir gelecek inşa eden donanımlı, güzel ahlaklı, yüksek şahsiyetli ve ileri fikirli gençleridir. Gençler olarak Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Balkanlar'da, Anadolu'da ve yurdumuzun kanla sulanmış tüm topraklarında genç yaşta gözünü bile kırpmadan canını feda eden atalarımızdan aldığımız ilham ile vatanımızın güçlenmesi için bilim, sanat, kültür meşalesini yakmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaya muvaffak olan atalarımızın çektiği cefaların ve alınan yolun farkındayız. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz’ sözlerini esas alıyoruz. Vatanımızı koruyacağımızdan, yücelteceğimizden ve aldığımız emaneti gelecek kuşaklara en mükemmel şekliyle aktaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamlı duygularla bize bu güzel vatanı ve bağımsızlığı armağan eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Tüm genç arkadaşlarımın, Gençlik Haftası’nı kutluyor, mutluluklar diliyorum” dedi. Varol’un konuşmasının ardından tören sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.