Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Filistin’e destek yürüyüşü

Edirne’de Cuma Namazı çıkışı Filistin’e Destek Platformu üyeleri, Eski Cami önünde toplanıp, Postane önüne yürüyerek İsrail’i protesto ettiler ve Filistin’e destek verdiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 16:00
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’de Filistin’e destek yürüyüşü

Filistin’e Destek Platformu üyeleri, Cuma Namazı çıkışı Eski Cami önünde toplanarak “Özgür Filistin” yürüyüşü düzenlediler. Eski Cami önünden başlayan yürüyüşe Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’da katıldı. Eski Cami önünden başlayan yürüyüş sırasıyla, Atatürk Bulvarı, Saraçlar Caddesi ve Postane önünde son buldu.

Postane önünde toplanan kalabalık burada, Edirne İl Müftülüğü 4-6 yaş Kur’an Kursu grubundan bir çocuğun Kudüs şiirini okumasıyla başladı. Şiirin ardından Filistin’e Destek Platformu Edirne Sorumlusu Ahmet Çetin basın açıklaması yaptı. Çetin açıklamasında, “Bugün Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. İki yüzlü suskunluğa karşı, insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor uyarısında bulunmak için buradayız. Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı ve Siyonistlerin Filistin’de katliam yaparken, susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Filistin’de can pazarı kurulmuş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Gazze’de insanlık ölmüştür. İnsanlık olarak hepimiz günlerdir emsali görülmemiş bir zulme ve vahşete şahit oluyoruz. Bu saldırılarda tüm insanlığın gözü önünde binlerce insan vahşice katlediliyor. Günlerdir Filistin’de vatanın, toprağın, onurun, haysiyetin, hürriyetin bir milletten nasıl gasp edildiğini izliyoruz. Her yaşta insanın geleceğe dair umutlarının nasıl yok edildiğini, insanlığın o vicdanına olan güvenin, nasıl yitirildiğine şahit oluyoruz. Filistin’de olup bitenler sadece Hamas veya Filistin meselesi değildir, sadece Arap İsrail meselesi değildir, sadece bu coğrafyanın meselesi değildir. Bu aslında bütün insanlığın ortak meselesidir. Siyonist ideolojinin kanlı savaş makineleri ile işlediği cinayet, sadece Filistinlilere değil tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Suçun doğrudan mağdurları belki Gazze’deki masum çocuklar, mahzun anneler, yüreği yanan babalar, şifa bekleyen hastalar, bir açık hava hapishanesinde açlığa, yoksulluğa ve yokluğa terk edilen, özgürlüğüne, yurduna el konulan, mukaddesatına saldırılan onurlu bir Gazze ve Filistin halkıdır ama bu zulmün muhatapları tüm insanlıktır. İnsanlık onuruna sahip olan her insandır. Bu zulme sessiz kalmak dahi tarihin görebileceği en büyük insanlık cürümlerindendir. Birileri bütün aşağılık kibriyle İsrail’e gelerek ben buraya bir bürokrat olarak değil, bir Yahudi olarak geldim, Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yoktur diyebilir. Bizde buradan Edirne’den diyoruz ki Filistin davasına sahip çıkmak için sadece Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterlidir. Son iki ayda katledilen 18 bini geçen Filistinli şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun, ölümden korkmayan gözü pek kahraman Gazzeliler, Dualarımız sizinle. Söz veriyoruz. Asla susmayacağız, asla durmayacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Her ilden, her meydandan haykırmaya devam edeceğiz. Bizler de bugün burada sesimizle, sözümüzle, vicdanımızla, birliğimiz ve beraberliğimizle zalim İsrail’in karşında, mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Edirne’den Gazze’ye bin selam olsun” dedi.

Açıklamanın ardından Edirne İl Müftüsü Ahmet Başoğlu’nun yaptığı dua ile “Özgür Filistin” yürüyüşü son buldu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.