Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de Esnaf Okulların Açılmasını Bekliyor

Edirne'nin tarihi Alipaşa Çarşısı'nda müzik aletleri satan Gazanfer Denizeri, yaz mevsiminde okulların kapalı olması nedeniyle işlerinde düşüş olduğunu belirterek; “Okulların açılmasını bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 16:52
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne'de Esnaf Okulların Açılmasını Bekliyor

Edirne’nin Alipaşa Çarşısı’nda müzik aletleri satan Gazanfer Denizeri, okulların kapalı olduğu dönemde satış yapmakta zorlandıklarını belirtti.

Son zamanlarda turist sayısındaki düşüşün de kendilerini olumsuz etkilediğine değinen Denizer, 2024/2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla çarşıda hareketlilik beklediklerini ifade etti.

“ÇARŞIDA HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Denizeri, “Şu an işlerimiz oldukça durgun. Yaz aylarında özellikle gençler şehir dışında olduğu için müzik aleti satışlarımız neredeyse durma noktasına geldi. Okulların açılmasıyla birlikte müzik dersleri veya müzik kursları gibi etkinliklere katılan öğrenciler bizleri tercih ediyorlar. Okul döneminde daha çok darbuka, flüt, melodika, gitar gibi müzik aletleri tercih ediliyor. Bizler bunların hem satışını, hem de tamirini yapıyoruz. Özellikle kurslara giden öğrenciler gitarlarını ve sazlarını bizlere tamir ettiriyorlar. Turistlerin gelişinin de azaldığı bu dönemde, okulların açılmasıyla birlikte çarşımızda bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.