Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’de bu konseptte ilk ve tekim”

Edirne’de türban tasarımı ve makyaj uzmanlığı konusunda gelinlere özel VİP hizmet veren Tuba Baran, gelinleri en güzel günlerine hazırladığını belirterek “Edirne’de bu konseptte ilk ve tekim. En özel günleri en özel şekilde hazırlansınlar istiyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 10:32
Kaynak: HİLAL PEKER
“Edirne’de bu konseptte ilk ve tekim”

Edirne'de gelinlere özel Vip hizmet sunan Tuba Baran, türban tasarımı ve makyaj uzmanlığı konularında öne çıkıyor. Kendisini "Edirne'de bu konseptte ilk ve tekim" diyerek tanımlayan Baran, gelinleri en güzel günlerine hazırlamak için özenle çalıştıklarını belirtiyor. Baran, gelinlerin isteklerini karşılamak ve onların hayal ettikleri görünüme kavuşmalarını sağlamak için çalıştığını belirterek Türkiye’de bilinen iyi isimlerden eğitimler aldığını söyledi.

Türban tasarımına ablasına ait güzellik merkezinde başladığını belirten Baran, daha sonra kuaför karmaşasında gelinleri istediği gibi hazırlayamadığı için kendi yerini açmaya karar verdiğini söyledi. Kadın girişimci Baran, işini çok severek yaptığını ve geri dönüşlerin çok güzel olduğunu ifade etti.

“SAÇI HERKES YAPIYOR, TÜRBAN TASARIMI ZAYIF”

Edirne’de tesettürlü gelinlerin özel günlerinde istedikleri gibi hazırlanmalarına öncülük ettiğini söyleyen Baran; “Edirne’de bu konseptte ilk ve tekim. Randevu şeklinde tek kişilik VİP hizmet veriyorum. Artık tesettürlü bayanlar özellikle o kuaförlerin karmaşasına girmek istemiyor. Çünkü oldu bittiye gelmiş oluyor. Baş açılıyor, saçın o ortamda açık olması gerekiyor. O kargaşa içerisinde oluyor her şey. İnsanlar artık bunu istemiyorlar. Son dönemde otel odaları tutmaya başladılar. Örneğin ‘Makyözümüz, türban tasarımcımız oraya gelsin Orada bizi giydirsin hazırlasın. Veya evimize gelsin burada bizi hazırlasın’ diyorlar. Edirne’de saçı herkes yapıyor fakat türban tasarımı konusunda özellikle gelinlerimiz o özel günlerinde istedikleri gibi hazırlanamıyorlardı. Edirne’de türban ve makyaj için bir bütün olarak bu işi yapacağım deyip böyle başlayan kimse yok. Bu konseptte türban ve makyaj olarak hizmet veren tek yerim. Buna yönelik eğitimler aldım. Eğitimlerimi Türkiye’de ismi bilinen iyi isimlerden aldım. 2 yıllık bir süreçti bu. İstanbul’a gidip geliyordum” dedi.

“KALİTE HER KONUDA İNSANIN ÖNCELİĞİ OLMALI”

Kadın girişimci Baran, işe ablasının güzellik merkezinde başladığını ve daha sonra kendi yerini açtığını belirterek; “Ablamın güzellik salonu var orada başladım. Ama dediğim gibi kuaför ortamlarında o karmaşadan dolayı olmadı. Sonra düşündüm, araştırdım, burayı buldum. Eşim o süreçte de çok destek oldu. İçerisinin dizaynına beraber karar verdik. Makyaj ve türban tasarımı için bir köşe yaptım. Daha sonra fotoğraf çekimleri yapmak için ayna ve ışığın olduğu bir bölüm yaptım. Kalite insanın önceliği olmalı. Kullandığın kumaşta, kullandığın üründe önemli olan kalitesidir. Kaliteli ürün kullanmak çok önemli. Kadınlarımız hangi sektöre girerse girsin korkmaması gerekiyor. Ayaklarını yere sağlam basıyorsa, bilmeli ki bunun sonuçları iyi gelecektir. Sabırlı olmak gerekiyor” dedi.

“KİŞİNİN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUM”

İşinde kişinin isteği doğrultusunda ilerlediğini vurgulayan Baran; “Gelinlerim bazen gece bana ayna karşısında ‘Bu makyajı silmeye kıyamıyorum’ diye fotoğraf atar. Kına gelinidir ağlamıştır ama makyajı aynı gün içindeki gibi yüzünde durur. Dünya markası ürünler ile çalışıyorum. İşimde düzeni ve nizamı severim, mükemmeliyetçiyimdir. Böyle olunca talep oldu. Ben gelinlerimle istekleri doğrultusunda ilerliyorum. Buraya gelince kendini çok huzurlu hissediyorlar, evlerindeymiş gibi kahvelerini içiyorlar. Nişan, söz, kına, düğün, sünnet annesi hazırlıyorum ama ağırlıklı olarak gelin hazırlıyorum. Zaten nişan için gelen kişi kına ve düğün içinde randevusunu oluşturuyor. Bir kişiyi hazırlayıp gönderiyorum sonra 2-3 kişiyi alıp geldiği oluyor. Dönüşler çok güzel” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜNLÜK BAŞ VE MAKYAJ İLE SAĞLANIYOR”

İşini çok severek yaptığını belirten Baran; “İşimi çok seviyorum. Yaptıkça o makyajı, başları iyi sonuçlar çıkınca kendimi çok iyi hissediyorum. Çünkü kişinin tüm gününe yansıyor. O günden kalan tek şey birer kare fotoğraf. O yüzden o özgüven ve günün iyi geçmesi için çok önemli detaylar bunlar. Tabi gelinlik seçimi için gelinlerimiz aylarca uğraşıyor ama inanın o bütünlük baş ve makyaj ile sağlanıyor. Gelinlik istediği kadar iyi olsun baş ve makyaj kötüyse her şeyi aşağı çekiyor. Hazırlık 2 saatte biter ama ben 3 saate yayıyorum. Gelin hanım kahvesini içer, resimlerini çeker. ‘Ben çok iyi hissediyorum, çok beğendim’ diyene kadar göndermiyorum. Karşılıksız hediye olarak ufak bir çekim de yapıyorum. En özel günleri en özel şekilde hazırlansınlar istiyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapıyorum” diye konuştu.

Baran, ilerleyen dönemde türban tasarımı ve makyaj konusunda gönüllü olarak eğitim vermek istediğini sözlerine ekledi.

HİLAL PEKER

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.