Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Başpehlivana Ciğer Dopingi

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, 662’nci ve 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek’e Selimiye Camii meydanında tava ciğer ikram ederken; “Üçüncü kez şampiyon olması için tekrar ciğer dopingi verdik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:06
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Başpehlivana Ciğer Dopingi

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, Edirne’de düzenlenen 662’nci ve 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek’e Selimiye Camii meydanında tava ciğer ikram etti.

Başpehlivan Zeybek’i, Selimiye Camii meydanında kupa ve altın kemeri ile geleneksel olarak fotoğraf çektirdiği sırada ziyaret eden Başkan İmrak, Zeybek’e Edirne tava ciğeri ikram etti. Zeybek, Edirne tava ciğerini tadarken; İmrak’a teşekkür etti.

“ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYON OLMASI İÇİN CİĞER DOPİNGİ VERDİK”

İmrak, gelecek yıl düzenlenecek 664’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de başpehlivanlığı kazanması için Zeybek’e doping olarak Edirne tava ciğeri ikram ettiğini söylerken; “662’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Yusuf Can Zeybek başpehlivan olmuştu. Bu yıl Kırkpınar başpehlivanı yine Yusuf Can Zeybek oldu. Geçtiğimiz yıl derneğimizin başkanı rahmetli Bahri Dinar’ın yaptığı bir ritüel vardı. O ritüelde Edirne ciğerini yiyen şampiyon olurdu. Biz de Bahri Bey’in yaptığı dopingden sonra 2’ye bu ritüeli yaptık. Üçüncü kez şampiyon olması için tekrar ciğer dopingi verdik. İnşallah önümüzdeki yıl üçüncü şampiyonluğu da alarak ebedi altın kemer sahibi olur. Bu artık bir gelenek oldu” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE VE CİĞERİMİZİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne’yi tanıtmak için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek; “Bu da bizim Edirne klasiği ciğerimiz. Edirne’mizi ve ciğerimizi de en iyi şekilde, en iyi platformlarda dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

“KIRKPINAR’A GELEN CİĞERİ BEĞENDİ”

İmrak, Kırkpınar Yağlı Güreşleri boyunca pehlivanların ve Edirne’ye gelen taraftarlarının tava ciğere yoğun ilgi gösterdiğini belirterek; “1-7 Temmuz tarihleri arasında 1 hafta boyunca Kırkpınar’da güreşen ve güreşçilerimizin yanında gelen misafirlerimiz ciğeri sevdiler, beğendiler. Hepsine teşekkür ederiz. Gelecek yıl 664’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde tekrar görüşmek üzere” sözlerine yer verdi.

TURİSTLER DE İLGİ GÖSTERDİ

Zeybek’in Selimiye Camii ile fotoğraf çektirmesi sırasında bölgeye gelen Polonyalı turistler de şampiyon başpehlivana yoğun ilgi gösterdi. Turistler, Selimiye Camii ve Zeybek ile fotoğraf çektirdiler.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.