Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Balkan Folklor Festivali Başladı

Edirne’de 4’üncü Balkan Folklor Festivali bugün başladı. İki gün sürecek festivalde Edirne ve Bulgaristan’dan müzik ve dans grupları sahne alacak. Festivalin açılışında ise Saraçlar Caddesi’nin büyük bir bölümünün boş kalması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 18:10
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Balkan Folklor Festivali Başladı

Edirne’de 28-29 Haziran tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenen Balkan Folklor Festivali başladı. Edirne Belediyesi, Kar Amacı Gütmeyen Varna Topluluklar, Gelenekler, Kültür Derneği ve Varna Turist Odası tarafından düzenlenen festivali, Edirne Türk-Bulgar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu da destekliyor.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen festivalde Bulgaristan’dan ve Türkiye’den toplamda 700’ün üzerinde katılımcı yer alacak. Festivalde Bulgaristan’ın 36 kültür merkezinden gelen 36 sanat topluluğu ile Edirne’den topluluklar 2 gün boyunca sahne alacak.

CADDE BOŞ KALDI

Bugün saat 17.00’de Edirne’deki toplulukların sahneye çıkması ile başlayan festival sırasında Saraçlar Caddesi’nde Bulgaristan’dan gelen topluluklar ile küçük bir grup Edirnelinin bulunması dikkat çekti. Caddenin büyük bir bölümünün boş kaldığı festival, yarın sona erecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.