Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de AK Parti'den Türkan Saylan'a 'Hayır' Oyu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin Edirne’de bir caddeye verilmesine AK Partili meclis üyeleri 'hayır' oyu kullanırken; CHP'li üyelerin oy çokluğuyla karar mecliste kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 16:53
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne’de AK Parti'den Türkan Saylan'a 'Hayır' Oyu

Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin Edirne’de bir caddeye verilmesi maddesi de mecliste görüşüldü.

Mecliste, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’nca Prof. Dr. Türkan Saylan ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi merhum Prof.Dr. Fatih Özçelik’in isimlerinin kentte belirlenen sokaklara verilmesiyle ilgili madde de görüşüldü.

CHP’Lİ ÜYELERİN OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

AK Partili Meclis Üyeleri, Saylan'ın isminin Edirne'de bir sokağa verilmesine 'Hayır', Özçelik'in isminin bir sokağa verilmesine ise 'Evet' oyu kullandı. Saylan ve Özçelik'in isimlerinin Edirne'de bir sokağa verilmesi CHP'li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

“BEN DE TÜRKAN SAYLAN’IN BİR KIZIYIM”

Başkan Akın, Türkan Saylan’ın Cumhuriyet’e ve genç kızlara olan hizmetlerinden dolayı duyduğu gururu dile getirerek; “Türkan Saylan, bir Cumhuriyet kadını. Cumhuriyetin genç kızları, öğrencileri ile ilgili vermiş olduğu mücadelede sağlığını kaybetti, çeşitli zulümlere maruz kaldı. Ama mücadelesine hiç vazgeçmeden yoluna devam etti. Ben de Türkan Saylan’ın bir kızıyım. Türkan Saylan’ın kızı olmaktan da, Cumhuriyet’in kızı olmaktan da gurur duyuyorum” dedi.

DMD HASTASI YAKUP ÇALIK'A DESTEK ÇAĞRISI

Edirne'de DMD hastalığıyla mücadele eden minin Yakup Çalık'ın tedavisi için Valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldığını duyuran Akın, tüm Edirne halkını Yakup Çalık’ın tedavisine destek olmaya çağırdı.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.