Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 56 Yaşındaki Diorama Sanatçısı Üniversiteden Mezun Oldu

Edirne’de 56 yaşındaki diorama sanatçısı Hüseyin Ülker, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO Mimari Dekoratif Sanatlar Programı’ndan mezun oldu. Kep atma mutluluğu yaşayan Ülker, eğitimine devam etmek istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 18:06
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de 56 Yaşındaki Diorama Sanatçısı Üniversiteden Mezun Oldu

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) 2023/2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Devlet Konsevatuvarı salonunda düzenlenen törene; Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, MYO Müdürü Prof. Dr. Semiha Kartal, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Trakya Üniversitesi ile MYO’nun tanıtım filmleri gösterildi.

Törende Rektör Vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, MYO Müdürü Prof. Dr. Semiha Kartal ve MYO birincisi Gülin Aydın konuşma yaparak, akademisyenlere ve velilere emekleri için teşekkür ederken; mezun olan öğrencileri de tebrik ettiler. Törende, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da videolu mesajı yayımlandı. Törende MYO birincisi Gülin Aydın’a hediye takdim edilirken; Aydın da okul kütüğüne adını çaktı. Törende akademisyenler tarafından öğrencilere tek tek mezuniyet belgeleri takdim edilmesinin ardından meslek andı okundu. Tören, öğrencilerin keplerini atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutlamalarının ardından sona erdi.

56 YAŞINDAKİ HÜSEYİN ÜLKER DE MEZUN OLDU

Törende, 56 yaşındaki Hüseyin Ülker de Mimari Dekoratif Sanatlar Programı’ndan mezun olan öğrencilerden biri oldu. Ülker, 1990 yılında İşletme Bölümü’nde öğrenciyken babasının rahatsızlığı nedeniyle eğitimini bırakmak zorunda kaldığını belirterek; “32 yıl sonra tekrar üniversiteye devam ettim. Tabii o arada iş hayatına atılmıştım. İş hayatına başlayınca aktif olarak bugünlerde fırsat buldum. Sınava girdim ve sevdiğim bölümü kazandım” ifadelerini kullandı.

“DİORAMA HOBİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN OKUDUM”

Ülker, özel sektörden emekli olduğunu söyleyerek; “Yaklaşık 40 bir hobim var. Bu hobimi daha da belki geliştiririm maksadıyla girdim. Kendi hobimi pekiştirmekle birlikte daha da güzel, farklı şeyler öğrendik. Güzel ülkemde bu naçizane üniversitede herkese bunu tavsiye ediyorum. Hobim diorama, yani üç boyutlu sahne. Birçok sergide bulundum. Güzel bir eğitim dönemi geçirdik. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE ARA ELEMAN SIKINTISI VAR”

Türkiye’de çok ciddi anlamda ara eleman sıkıntısı olduğunu belirten Ülker; “Bu ara eleman sıkıntısını umarım devletimizi yöneten insanlar görürler. 2 yıllıkları 3 yıllık, 4 yıllıkları 5 yıllık yapsınlar. Kaliteyi biraz daha arttırarak Türkiye'deki en büyük ara eleman sıkıntısını bir şekilde bertaraf edeceğimize inanıyorum” sözlerine yer verdi.

“EĞİTİME DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”

Eğitimi yaşı kaç olursa olsun herkese tavsiye eden Ülker; “Okumanın yaşı yok. Okumaya hep beraber devam edelim. Eğitime devam etmeyi düşünüyorum. Ya mimarlık ya da iç mimarlık okumak istiyorum” diye konuştu.
 

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.