Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 32 Yıllık Kongre Tarihi Katılımla Başladı

Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 16’ncısı düzenlenen Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi başladı. Kongrenin açılış töreninde 32 yıldır düzenlendiği vurgulanırken; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır da katılım rakamlarına dikkat çekti. Bayır; “Bin 500’den fazla kayıtlı araştırmacı ile 800’e yakın bildiri başvurusu almış ve tarihi bir katılıma ulaşmıştır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 12:03
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de 32 Yıllık Kongre Tarihi Katılımla Başladı

Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği ve Matematik Eğitimi Derneği tarafından, Edirne Valiliği, Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu ve TÜBİTAK destekleriyle 4-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 16’ncı Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi başladı.

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri için nitelikli fen bilimleri ve matematik eğitimi konulu kongrenin açılış töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Edirne Valisi Yunus Sezer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve kurum temsilcileri katıldı.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, bando tarafından mini konser düzenlendi. Konserin ardından törende Trakya Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi.

“KONGREMİZ TARİHİ BİR KATILIMA ULAŞMIŞTIR”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Eylem Bayır, ulusal çapta düzenlenen kongreye, Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinden Türk akademisyenlerin de katıldığına dikkat çekerek; “Soydaş öğretmenlerimizin de aramızda olması, kongremize büyük bir zenginlik katmıştır. 16’ncı Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi, Bin 500’den fazla kayıtlı araştırmacı ile 800’e yakın bildiri başvurusu almış ve tarihi bir katılıma ulaşmıştır. Hakemlerimizin ve kongre düzenleme kurulumuzun özverili çalışmaları sonucunda 600’den fazla bilimsel çalışma sunulmak üzere kabul edilmiş olup, kabul edilen çalışmalar 4 gün boyunca 16 salonda sunulacaktır. Trakya Üniversitesi olarak 581 sözlü bildiri, 16 çalıştay, 7 poster bildiri, 1’i davetli olmak üzere 5 panel, 3 çağrılı konuşmanın bulunduğu çok zengin bir bilimsel platforma ev sahipliği yapmanın gururu içindeyiz” ifadelerini kullandı.

KONGRENİN 32 YILDIR DEVAM ETTİĞİ VURGULANDI

Bayır’ın konuşmasının ardından kongrede Prof. Dr. Mahmut Selvi, “21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Selvi’nin ardından kongrede konuşan Rektör Hatipler ise kongrenin 32 yıldır düzenlendiğine dikkat çekerek, Edirne’de düzenlenen 16’ncısına uluslararası katılımın olmasının önemini hatırlattı. Hatipler, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hatipler’in ardından kongrede son olarak Edirne Valisi Yunus Sezer konuştu. Vali Sezer, kongrenin 32 yıldır devam etmesinin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu belirtirken; kongrenin düzenlenmesine emek veren tüm akademisyenleri kutladı.

KARAMUSTAFAOĞLU’NUN SUNUMU İLE DEVAM ETTİ

Tören, açılış konuşmalarının ardından sona ererken; kongre, saat 11.00’de Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu’nun “Sürdürülebilir Bir Yaşamda Fen Eğitiminin Yeri” konulu sunumu ile devam etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.