Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de 3. Çocuk ve Bilim Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Edirne Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında 3. Çocuk ve Bilim Festivali düzenledi. Çocuklar, festival kapsamında çeşitli atölyelerde aktivite yapma olanağına sahip oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 15:13
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne'de 3. Çocuk ve Bilim Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Edirne Belediyesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği 3. Çocuk ve Bilim Festivali ile çocuklara eğlence ve öğrenme dolu anlar yaşattı. Festival, şehrin dört bir yanından gelen çocuklar ve ailelerin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Festival alanında kurulan çeşitli atölyeler, çocuklara farklı bilim dallarını keşfetme ve deney yapma fırsatı sundu. Robotik kodlamadan, astronomiye, kimyasal deneylerden, doğa bilimlerine kadar birçok farklı alanda düzenlenen atölyeler, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefledi.

“BELEDİYE OLARAK ÇOCUKLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu; “Mustafa Kemal Atatürk öyle önemli bir dünya lideri ki 100 yıl önce şuna karar vermiş. Diyor ki “Bir toplumu bilim ve sanattan koparırsanız, yaşam damarlarından en önemli olanını koparmış olursunuz. Biz Edirne Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitim alması, bilimle, sanatla, sporla iç içe olması için bütün elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Festival Edirne Mady Dans Kursu Modern Dans Gösterisi ile devam ederken çocuklar çeşitli atölyelerde keyifli vakit geçirdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.