Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni

Edirne’de 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni Atatürk anıtında gerçekleşti. Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, yeni yılda meslekte mevcut sorunlara dikkat çekerek; “Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden yurttaşların adalet talebine karşılık verebilmek mümkün değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 13:14
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni

Edirne’de 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törende konuşan Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, bu adli yılı, yargı sistemi ve avukatlık mesleğinin sorunlarını dile getirmek zorunda kalarak değil, yurttaşların adaletin sağlanacağına güven duyabilecekleri bir hukuk sisteminin unsurlarını inşa edebilmenin heyecanıyla karşılamak istediklerini söyledi. Karakoç, hiçbir mağdurun kimliğini sorgulamadan adalet arayan her yurttaşın sesi olduklarını ifade etti.

“SAVUNMA AYAĞI EKSİK VEYA GÜÇSÜZ BIRAKILARAK ADALET TESİS EDİLEMEZ”

Karakoç, mesleğin sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini söyleyerek; “Adaletin sağlanması için adil yargılanma, adil yargılanma içinse bağımsız yargı ve etkili kullanılabilecek bir savunma hakkı şarttır. Savunma ayağı eksik veya güçsüz bırakılarak adalet tesis edilemez. Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden yurttaşların adalet talebine karşılık verebilmek mümkün değildir. Önemle ve altını çizerek ifade etmek isteriz ki diploma makinesi hâline gelen hukuk fakültelerine önlem alınmadan, stajyer avukatların, hakim, savcı yardımcıları gibi devletten ücret alarak staj süreçlerini verimli geçirmeleri sağlanmadan, önleyici avukatlık modelinin geliştirilerek meslek alanlarını genişletecek yasal düzenleme yapılmadan, Kamu avukatlarının özlük hakları mesleğin onuruna uygun olacak şekilde düzenlenmeden, bağlı çalışan avukatların hakları bakımından düzenleme yapılmadan, CMK Ücret Tarifesi mesleğin onuruna uygun olacak şekilde belirlenmeden, yargı faaliyetlerinde KDV oranı düşürülmeden, CMK ve adli yardım sisteminde ise tamamen kaldırılmadan, avukatların diğer yargı görevlileri ile emeklilikte yaşadığı ağır eşitsizlik ortadan kaldırılmadan, avukata dönük şiddet vakalarının önlenebilmesi ve caydırıcılık bakımından yasal düzenlemeler yapılmadan, savunma hakkının etkin kullanımından ve haliyle adil yargılamadan bahsedilemez. Yargı sistemimizin sorunları karşısında, yeni adli yılda da, yurttaşların adil yargılanma hakkının bir parçası olarak mesleğimizin sorunlarının çözümü için mücadele ederken, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzeni olarak hukuku, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tören, toplu fotoğraf sonrası sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.