Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 15 Temmuz’a İthafen Açık Balkan Wushu Şampiyonası

Edirne’de 15 Temmuz Şehitleri anısına 7’nci Açık Balkan Wushu Şampiyonası başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 10:59
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de 15 Temmuz’a İthafen Açık Balkan Wushu Şampiyonası

Edirne’de 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen 7’nci Açık Balkan Wushu Şampiyonası Edirne Spor Salonu’nda başladı. Şampiyonaya 22 ülkeden bine yakın sporcu katıldı.

Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Wushu Kung-fu Federasyonu Organizasyon Sorumlusu Mustafa Meral, “15 Temmuz şehitlerine ithafen yaptığımız bir organizasyon. Bu tarihte yapmamızın sebebi de 15 Temmuz'u atfetmek. Biz 15 Temmuz'u unutmadık. Unutmayacağız” dedi.

“EDİRNE’NİN SPOR SALONLARI VE YURTLARI ÇOK İYİ”

Meral, “Türkiye Wushu Kung-fu Federasyonu Organizasyon Sorumlusu Mustafa Meral, “Bugün burada yaptığımız organizasyon 7’nci Açık Balkan Wushu Şampiyonası, şampiyonanın 7’ncisini Edirne'de düzenledik. Şu anda 22 ülkeden bine yakın sporcu katılıyor. Ülkemiz için gurur verici bir organizasyon. Edirne ilini seçmemizin sebebi, Edirne'de spor salonları, yurtları çok iyi. Ondan dolayı burayı tercih ettik” diye konuştu.

“İKİ AŞAMALI ORGANİZASYON”

Organizasyonun aşamalarından bahseden Meral, “Burada yaptığımız organizasyonda iki aşamalı yarışmalarımız olacak. Sanda ve Taul'u kısmı olacak. Sanda da mücadele, bireysel mücadelesi olacak sporcularımızın. Taulu kısmında da gösteri kısmı olacak. Sopalı, kılıçlı, silahlı ve silahsız gösteri kısmı olacak” ifadelerine yer verdi.

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ”

Organizasyonun 15 Temmuz şehitlerini anmak için düzenlendiğinin altını çizen Meral, “15 Temmuz şehitlerine ithafen yaptığımız bir organizasyon. Bu tarihte yapmamızın sebebi de 15 Temmuz'u atfetmek. Biz 15 Temmuz'u unutmadık. Unutmayacağız. Kesinlikle unutturmayacağız da. Ondan dolayı biz federasyon olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapmış olduğumuz organizasyonları anlam ve önemi ön plana çıkarak çıkacak şekilde yapıyoruz. Bundan sonra böyle yapacağız” şeklinde konuştu.

Şampiyona 23 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.