Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne Beyaz Peynirini daha fazla tanıtılmalı”

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Gıda işletme Bölümü öğretim görevlisi Fatmagül Halıcı Demir, Trakya Bölgesinin Coğrafi İşaretli peyniri olan Edirne Beyaz Peynirinin yeteri kadar ilgi görmediğini belirterek “Edirne Beyaz Peynirini daha fazla tanıtmamız gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 14:51
Kaynak: HİLAL PEKER
“Edirne Beyaz Peynirini daha fazla tanıtılmalı”

Edirne’de Trakya Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen Ulusal Edirne Sempozyumu 2’inci gününde sunumlar devam ediyor. Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Gıda işletme Bölümü öğretim görevlisi Fatmagül Halıcı Demir, “Trakya Bölgesinin Coğrafi İşaretli Peynirleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Demir, Trakya Bölgesinin Coğrafi İşaretli Peynirlerin Edirne Beyaz Peyniri, Kırklareli Beyaz Peyniri, Malkara Eski Kaşar Peyniri ve Kırklareli Eski Kaşar Peyniri olduğunu ve Edirne’nin çiğ süt bakımından zengin bir il olduğunu söyledi.

Türkiye’de coğrafi tescilli belgesine sahip ürünlerin 44 tanesinin peynirden oluştuğunu belirten Demir, 18 tanesinin menşe tescilli, 26 tanesinin ise mahreç tescilli olduğunu ifade etti.

Edirne Beyaz Peynirinin yeteri kadar ilgi görmediğini söyleyen Demir, daha fazla tanıtım ve reklamının yapılması gerektiğini vurguladı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.